Redactie - 06 februari 2018

DDoS-aanvaller bunq aangehouden

Jelle S. is aangehouden als hoofd-verdachte van de DDoS-aanvallen op bunq. Door haar technisch inzicht kwam bunq de dader vorig jaar al op het spoor en deed vervolgens onmiddellijk aangifte.

De aanvallen begonnen september vorig jaar. Alhoewel de impact op bunq’s gebruikers vrijwel onmerkbaar bleef, is de schade toch groot: “We zijn een klein team van toegewijde mensen. Bij zo’n aanval is letterlijk het halve bedrijf dag en nacht in de weer om ervoor te zorgen dat gebruikers er zo min mogelijk van merken”, zegt Ali Niknam CEO en oprichter van bunq.

bunq deed eind vorig jaar aangifte, nadat al het nodige bewijs was verzameld. Hierop volgende een intieme samenwerking met de politie. Mede door het bewijs dat bunq aanleverde, konden zij snel handelen en de verdachte in voorlopige hechtenis stellen. “We hadden vrij snel door om wie het ging.”, zegt Ali, “Dankzij de goede band met de politie hebben we de zaak in sneltreinvaart kunnen oplossen. Graag wil ik Team High Tech Crime bedanken voor hun inspanningen!”

Bij een DDoS-aanval wordt een web-dienst bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer, waardoor systemen overbelast raken. De veiligheid van de data, of in dit geval het geld, is niet in het geding. Door de anonimiteit van het internet is het zeer uitzonderlijk dat een verdachte gevonden wordt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!