HP introduceert Jet Fusion 300 en 500 serie 3D printers

06-02-2018 | door: Redactie

HP introduceert Jet Fusion 300 en 500 serie 3D printers

HP Inc. heeft een uitbreiding van het 3D-printportfolio aangekondigd met de introductie van de nieuwe Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers. De eerste 3D-printtechnologie in de industrie, waarmee fabrikanten onderdelen van topkwaliteit kunnen printen in zowel kleur als zwart en wit. Fabrikanten hebben tot op voxel-niveau (3D-variant van een pixel) controle over het ontwerp en kunnen sneller printen. Afhankelijk van de configuratie en kleurvoorkeur is de Jet Fusion 300/500-serie verkrijgbaar vanaf $50.000, waarmee ontwikkelaars van kleine en middelgrote teams, ontwerpbedrijven, ondernemers, universiteiten en onderzoeksinstellingen toegang hebben tot HP's Multi Jet Fusion-printtechnologie.

De nieuwe Jet Fusion 300/500-reeks is een vervolg op HP's bestaande Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-oplossingen, waarbij lagere kosten per onderdeel geleverd kunnen worden, speciaal ontworpen voor productieomgevingen. Met deze uitbreiding van het portfolio biedt HP gebruikers van de Multi Jet Fusion-oplossingen de mogelijkheid om op hetzelfde platform nieuwe ontwerpen en toepassingen uit te proberen en te produceren. Met de mogelijkheid om prints te finetunen op voxelniveau, zijn gebruikers klaar voor de toekomst.

De nieuwe Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers biedt niet alleen controle op voxelniveau, maar heeft ook een compact ontwerp, verbeterde workflow-oplossingen en 's werelds eerste geïntegreerde en geautomatiseerde systeem voor het leveren van materialen. Hierdoor kan er zonder toezicht geproduceerd worden, wat leidt tot meer gebruiksgemak en stijgende efficiëntie en output. De Jet Fusion 300/500-serie ondersteunt ook de drie toonaangevende kleurenbestandsformaten (OBJ, VRML en 3MF) waarmee ontwerpers op eenvoudige wijze de onderdelen kunnen produceren die ze willen zonder het ongemak van het omzetten van bestanden of het beschadigen van informatie.

De HP Jet Fusion 300/500-serie biedt onder meer:

HP Jet Fusion 340 (zwart en wit) / 380 (kleur): voor klanten die een onderdelen met kleinere afmetingen nodig hebben om te produceren

HP Jet Fusion 540 (zwart en wit) / 580 (kleur): voor klanten die grotere afmetingen of zwaardere productie-eisen hebben

De HP Jet Fusion 300/500 3D-printers worden geïntroduceerd met een nieuw soort materiaal, HP High Reusability CB PA 12. Onderdelen die dit materiaal zullen gebruiken, hebben mechanische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met HP High Reusability PA 12-materiaal van HP's industriële oplossingen. Door gebruik te maken van HP's platform voor de ontwikkeling van materialen en toepassingen, zal HP met het groeiende materiaalecosysteem werken om de materiële mogelijkheden te vergroten en de kosten te drukken. De Jet Fusion 300/500-serie ondersteunt  vergelijkbare materialen, net als de Jet Fusion 3200/4200/4210 waarbij ook unieke materialen zoals kleur- of andere voxel-niveaus ondersteunt worden.

De HP Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers zijn vanaf vandaag te bestellen en worden in de tweede helft van 2018 geleverd. Ga voor volledige informatie en technische specificaties naar www.HP.com/go/Color3Dprint.

Partnerprogramma biedt bredere mogelijkheden en target nieuwe resellers

Terwijl HP de productportfolio uitbreidt met de Jet Fusion 300/500-serie, heeft ook de evolutie van het wereldwijde 3D-printer reseller-programma aangekondigd – het HP Partner First 3D Printing specialisatieprogramma – inclusief een diversiteit aan nieuwe opties voor partners die HP's Jet Fusion 3D-printoplossingen verkopen. Nu HP zijn marktbereik blijft vergroten en zijn wereldwijde go-to-market-structuur verder uitbouwt, kunnen leveranciers oplossingen met specifieke expertise in de wereldwijde digitale transformatie en IT-oplossingen leveren over de Multi Jet Fusion-technologie.

HP heeft ook een nieuwe samenwerking onthuld met Dassault Systèmes, een leverancier van 3D-ontwerpsoftware met miljoenen gebruikers in meer dan 140 landen. Hiermee start HP een nieuwe fase van productontwerpinnovatie door ondernemers, studenten en bedrijven. De twee bedrijven zijn van plan de bekende SOLIDWORKS 3D-ontwerp- en engineeringtoepassingen van Dassault Systèmes te optimaliseren om te profiteren van de voxel-niveau-mogelijkheden van HP's Multi Jet Fusion 3D-printoplossingen.

De manier veranderen waarop de wereld ontwerpt en produceert

Deelnemers aan de SOLIDWORKS World 3D design-conferentie hebben de mogelijkheid om de meest uitgebreide end-to-end-oplossingen van de industrie te ervaren. Voor elke fase van het ontwerpproces wordt toelichting gegeven op HP's stand #301. Naast de HP Jet Fusion 300/500-serie, heeft HP nieuwe workstation-, VR- en 3D-printing- en -scanproducten aangekondigd en worden er ook nieuwe services op de beurs getoond.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware