Witold Kepinski - 07 februari 2018

Gilde Healthcare neemt belang in zorg intelligence specialist Performation

Gilde Healthcare heeft een belang in Performation genomen, aanbieder van zorgspecifieke business intelligence oplossingen op het gebied van kwaliteit, kosten en marktinzichten. Met de toetreding van Gilde als investeerder zegt Performation zijn dienstverlening op het gebied van operationele, tactische en strategische besturing verder uitbreiden en de marktpositie verder verstevigen.

Zorginstellingen hebben steeds meer behoefte aan gestructureerde informatie. Specialisten en bestuurders gebruiken rapportages over onder meer kwaliteit, kosten, omzet en bedrijfsvoering voor het managen van hun instelling. De vraag naar business intelligence groeit daardoor met zo’n 10-15% per jaar. “Beter inzicht maakt het mogelijk om de zorgkwaliteit te verhogen en de kosten te verlagen,” aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare.

Intelligence

De laatste jaren is Performation hard gegroeid. “De investering van Gilde Healthcare geeft ons de ruimte om nieuwe producten te introduceren die ziekenhuizen en andere zorginstellingen beter bestuurbaar maken. Dat doen we enerzijds door zelf producten te ontwikkelen, zoals ons succesvolle Notiz product voor dagelijkse controle van de zorgprocessen. Anderzijds kijken we ook naar strategische overnames.” Aldus Steven Lugard, CEO Performation. “De recente overname van de startup Datinzo is daar een mooi voorbeeld van. Het verstevigt onze positie als integrale aanbieder van business intelligence voor de zorgsector.”

Zorg

De investering in Performation past goed bij het profiel van Gilde Healthcare, een investeringsfonds gericht op de gezondheidszorg. “Wij zoeken bedrijven die bijdragen aan de verbetering van zorg,” aldus De Bruin. “De samenwerking van Performation met IKNL is hier een goed voorbeeld van; Performation ondersteunt het oncologisch kennisinstituut bij het rapporteren van de kwaliteit van kankerbehandelingen. Met deze informatie wordt de oncologische zorg in Nederland ieder jaar verbeterd. Daarnaast zien we dat niet alleen zorgbestuurders, maar ook patiënten en artsen een steeds grotere behoefte hebben aan informatie. Performation maakt de informatie bruikbaar en toegankelijk.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!