Palo Alto Networks biedt security pakket voor cloud gebruikers

10-02-2018 | door: Redactie

Palo Alto Networks biedt security pakket voor cloud gebruikers

Palo Alto Networks, aanbieder van next-generation security, verwelkomt meer dan 10.000 aanwezigen op zijn Epic Cloud Security Event. Hier laat het bedrijf zien hoe het nieuwe cloud-securitymogelijkheden toevoegt aan zijn Next-Generation Security Platform, dat ontwikkeld is om succesvolle cyberaanvallen in de cloud te voorkomen. De verbeteringen die worden geïntroduceerd, bieden klanten die opereren in hybride en multi-cloud-omgevingen een uitgebreid en consistent security-pakket dat integreert met de cloud-infrastructuur en -workloads, zo beweert de leverancier.

In een nog te verschijnen onderzoek van ZK Research, gaf 86 procent van de respondenten aan dat hun organisatie data opslaat en beheert bij verschillende leveranciers van cloud-infrastructuren. Het behoud van een consistente en effectieve security in deze multi-cloud-omgevingen wordt vooral lastig omdat de cloud-leveranciers verantwoordelijk zijn voor de security van de cloud, maar niet voor de security in de cloud met als gevolg dat zij vaak hun eigen basis security-mogelijkheden ontwerpen die alleen zij kunnen gebruiken om de infrastructuur te beschermen waar deze voor is ontwikkeld. Deze basis security van de cloud-infrastructuur moet ook aangevuld worden om cyberinbreuken te kunnen voorkomen. Wanneer dit niet lukt, is de organisatie kwetsbaar voor dataverlies of -openbaring.

De evolutie van de cloud vereist een nieuw model van cyberbeveiliging dat specifiek is ontworpen om de nuances van de cloud aan te pakken. Het nieuwe model moet eenvoudige implementatie en beheer van effectieve beveiligingsmogelijkheden faciliteren en security, operaties, netwerken en ontwikkelingsteams in staat stellen om aan de eisen van agile organisaties te voldoen zo beweert Palo Alto Networks.

Palo Alto Networks meldt  consistente beveiliging voor moderne cloud-omgevingen te bieden, waaronder:

Consistente bescherming op verschillende locaties en in de cloud: het beveiligingsplatform van Palo Alto Networks breidt de beveiliging van cloud-workload uit naar het Google Cloud Platform, naast verbeterde mogelijkheden voor AWS- en Azure-omgevingen.

Cloud-resident beheer: Panorama netwerkbeveiligingsbeheer ondersteunt alle grote clouds, met vereenvoudigde en centraal beheerde implementatie en beheer voor alle Palo Alto Networks next-generation firewalls en VM-Series (gevirtualiseerde next-generation firewalls), ongeacht de vormfactor of locatie.

Automatiseringsintegraties voor soepele werkstromen in multi-cloud-omgevingen: verbeterde automatische schaling voor AWS en extra ondersteuning voor Azure Security Center en Google Cloud Deployment Manager vereenvoudigen de implementatie van security en maken schaalvergroting mogelijk op basis van veranderende cloud-eisen. Integraties met Terraform en Ansible automatiseren workflows en beleidsbeheer.

Continue gegevensbeveiliging en compliance voor de drie belangrijkste clouds: nieuwe beveiligingen worden geboden door de Aperture -beveiligingsservice om detectie en bewaking van data in de cloud mogelijk te maken en de clouds te beschermen tegen gevoelig gegevensverlies. Tevens biedt Aperture monitoring voor risicovol of verdacht gedrag van beheerders en extra bescherming tegen security misconfiguraties en verspreiding van malware.

Preventie van zero-day-aanvallen: Traps geavanceerde endpoint-bescherming voorkomt zero-day-aanvallen voor Linux-workloads in alle grote clouds, naast de bestaande ondersteuning voor Windows-workloads.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Cloud