Dutch Happiness Week breidt uit naar Tilburg

08-02-2018 | door: Redactie

Dutch Happiness Week breidt uit naar Tilburg

Van 19 tot en met 26 maart 2018 vindt in Eindhoven de Dutch Happiness Week plaats met lezingen, voorstellingen en activiteiten rond het thema ‘geluk’. De organisatoren, Parktheater Eindhoven en Fontys Eindhoven, verspreiden kennis en bewustwording rondom ‘geluk’  en breiden dit jaar uit naar Tilburg.

De Dutch Happiness Week is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Na drie jaar breidt het programma dit jaar uit naar Tilburg, een stap die past bij de ambities van de initiatiefnemers van de Dutch Happiness Week om kennis en bewustwording rond het thema geluk breed te verspreiden. 

Samenwerking
De initiatiefnemers streven er naar om ieder jaar samenwerkingen aan te gaan met partners. Naast de vaste partners uit de voorgaande jaren, zijn er ook dit jaar weer een aantal nieuwe verbindingen tot stand gekomen. Een aantal hoogtepunten uit het programma:

Maandag 19 maart: De Belgische geluksambassadeur en schrijver van het World Book of Happiness Leo Bormans opent in Concertzaal Tilburg het programma van de Dutch Happiness Week met een openbare lezing over ‘Het geheim van Geluk’.


Maandag 19 maart: Theaterlezing door Femke Halsema over ‘Een Vrij Land’. Democratie is een belangrijke pijler voor een gelukkige samenleving, dus een treffende opening voor deze week. 

Dinsdag 20 maart: Derde editie van het Happy People – Better Business Congres. Het grootste event over werkgeluk in Nederland wordt dit jaar gehouden in Parktheater Eindhoven. Een dag eerder, op maandag 19 maart, is er alvast een voorproefje in de vorm van een ‘Inspiratiesessie met Jenn Lim (Zappos) en Conchita Lopez Vega’ in het Parktheater. 

Donderdag 22 maart: Lezing ‘Gelukkig Oud Worden…. ‘ met medewerking van de Nederlandse Geluksexpert Patrick van Hees en filosoof en schrijver Paul de Blot. Een bijzondere samenwerking met de Coöperatie Dela.


Donderdag 22 maart: De eerste nationale energiecommissaris Ruud Koornstra maart is te gast bij Marcel van Herpen in een speciale editie van het Denk Groter Debat. Koornstra trekt door Nederland om bedrijven, overheden en inwoners enthousiast te maken voor een transitie naar duurzame energie.

Zaterdag 24 maart: Sfeervolle ‘elekctriciteitsloze’ (muziek)avond in POPEI, Eindhoven georganiseerd door Het Wereld Natuur Fonds-regioteam Brabant Zuidoost. Dit in het kader van het jaarlijkse initiatief Earth Hour, waarin het WNF aandacht vraagt voor energieconsumptie door één uur het licht te dimmen en zo mensen bewust te maken van hun energiegebruik.


Maandag 26 maart: Peter Heerschop en Marcel van Herpen sluiten de Dutch Happiness Week af met de voorstelling Onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord! Een must voor iedereen die in het onderwijs werkt of het onderwijs een warm hart toedraagt. Deze voorstelling vindt plaats in de Schouwburgzaal in Tilburg.

Geluksplekken
In Eindhoven zijn 25 bijzondere plekken in de stad voorzien van het predicaat ‘Geluksplek’. De organisaties achter de plekken vormen inmiddels een netwerk dat door middel van projecten elkaar en het geluk in de stad wil versterken. Tijdens de Dutch Happiness Week presenteren deze plekken zich aan Eindhoven door activiteiten die in het kader staan van geluk.

De waarde van geluk
Gelukkige mensen zijn actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker en participeren meer dan minder gelukkige mensen. Geluk is van belang op sociaal én economisch gebied. Niet voor niets hebben de Verenigde Naties 20 maart uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van het Geluk’ en nemen instellingen als het Sociaal Cultureel Planbureau geluk op als indicator in hun publicaties.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

onderwijs