Witold Kepinski - 08 februari 2018

ICT Group wil overige aandelen in InTraffic overnemen van Movares

ICT Group wil overige aandelen in InTraffic overnemen van Movares image

ICT Group kondigt de ondertekening aan van de intentieverklaring tot overname van de resterende 50% aandelen in InTraffic B.V. (InTraffic) die nu nog in bezit zijn van joint-venturepartner Movares Group B.V. (Movares). Na de overname bezit ICT 100% van de aandelen van InTraffic. Met de volledige overname van InTraffic versterkt ICT zijn positie in het strategische thema ‘Smarter Cities’.

InTraffic, dat gevestigd is in Nieuwegein, ontwerpt en bouwt applicaties voor Traffic Management, Infrastructure Monitoring en Travel Information. De onderneming werd opgericht in 2003 als een joint venture van ICT en ingenieursbureau Movares. Met 150 professionals genereert InTraffic een jaaromzet van ongeveer € 19 miljoen.

Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group: “Ik ben ervan overtuigd dat deze transactie goed is voor zowel InTraffic als ICT. InTraffic sluit perfect aan bij onze strategie voor Smarter Cities. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze positie versterken en onze innovatie en productontwikkeling op het gebied van railinfrastructuur en mobiliteit verder verbeteren. Na 15 jaar nauwe samenwerking met onze joint-venturepartner Movares op het gebied van openbaar vervoer ben ik zeer verheugd over ons streven om InTraffic onderdeel te maken van ICT.”

Sander Eijgenraam, CEO van Movares: “ICT heeft al bijna 15 jaar een strategisch samenwerkingsverband met InTraffic. In die jaren is de rol van IT bij railinfrastructuur en mobiliteit sterk veranderd. Door die verandering is InTraffic nu voor Movares van minder strategisch belang voor onze kernactiviteiten als consultants en ingenieurs. Na afronding van de transactie zullen Movares en InTraffic de samenwerking bij ProRail als belangrijkste klant van beide partijen voortzetten.”

Bert van Elburg, CEO van InTraffic: “We kijken uit naar de volledige overname door ICT Group. Ik denk dat deze transactie voordelen met zich meebrengt voor de werknemers en de klanten van InTraffic. De combinatie van de sterke positie van InTraffic in mobiliteit en railinfrastructuur en die van ICT in openbare infrastructuur heeft een positief effect op beide partijen en zal de positie verder versterken.”

Naar verwachting zal de transactie eind maart 2018 worden afgerond. Vanaf dat moment wordt InTraffic volledig geconsolideerd. Het huidige belang van 50% van ICT zal worden gerapporteerd als resultaat uit joint ventures. De koopsom voor de 50% van de aandelen wordt betaald in cash. Er worden geen nadere financiële details over deze transactie bekendgemaakt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!