HPE en Ajax kondigen samenwerking aan

12-02-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE en Ajax kondigen samenwerking aan

Hewlett Packard Enterprise en Ajax hebben een technology partnership met een looptijd van vijf en een half jaar getelend. Binnen de samenwerking levert HPE innovatieve Aruba netwerk- en storageoplossingen en Composable Infrastructure oplossingen. Deze oplossingen moeten onder meer bijdragen aan het realtime analyseren en optimaliseren van spelersprestaties met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).

Tijdens de training op ‘de Toekomst’ krijgen Ajax-spelers hesjes met transponders. Deze transponders staan in verbinding met het veld en zijn daardoor onder meer in staat om afstanden, startsnelheid en de positie op het veld te meten. Ook onder andere temperatuur en vochtverlies worden met behulp van deze apparatuur gemeten.

Deze data wordt vervolgens gecombineerd met videobeelden zodat meetgegevens vrijwel realtime inzichtelijk worden gemaakt via een dashboard op de mobiele telefoon of laptop van de technische staf. Ook inzichten op basis van kunstmatige intelligentie worden hieraan toegevoegd. Met deze informatie, die dus al tijdens de training beschikbaar is, kan de technische staf het maximale trainingsresultaat met minimale kans op blessures per speler bepalen.

“Met HPE hebben we een nieuwe strategische partner in huis, waarbij de ‘state-of-the-artoplossingen’ van HPE ons in staat stellen om onze technologische ambities verder waar te maken”, aldus commercieel directeur Menno Geelen van Ajax. “Daarmee anticiperen wij op de exponentiële groei van data, de toegenomen behoeften van onze ICT-tak naar opslag en zijn we nog flexibeler geworden. We zijn serieus onder de indruk van HPE, dat ons adviezen en oplossingen op maat heeft gepresenteerd. Op sportpark de Toekomst gaan we samen bouwen aan een innovatieve showcase.”

Managing Director van HPE, Michiel van Vlimmeren is eveneens content: “We zijn er trots op dat onze technologie en oplossingen Ajax helpen om te blijven innoveren en dat onze HPE- en Aruba technologie de spelers, trainers en medewerkers van Ajax in staat stelt om hun werk nog beter te doen. Een mooi voorbeeld daarvan is dat we alle data, waaronder die van de player-performanceoplossing die Ajax gebruikt, snel, eenvoudig en veilig beschikbaar maken voor gebruikers. Ook de onderliggende infrastructuur en het netwerk is onderdeel van de innovatieslag. We kijken daarom erg uit naar onze strategische samenwerking met Ajax. Een mooi partnership!”

Naast de oplossingen die HPE levert voor de analyse van spelersprestaties, levert het bedrijf ook de technologie voor de kantooromgeving en contentproductie. Niet alleen neemt het aantal camera’s langs de velden en de kwaliteit van het beeldmateriaal toe, ook willen zowel interne als externe gebruikers de content steeds sneller ter beschikking hebben. Met de oplossingen van HPE wordt de content veilig opgeslagen, bewerkt en toegankelijk gemaakt.

HPE wordt tot en met 30 juni 2023 strategisch partner voor de afdeling Ajax ICT.

Terug naar nieuws overzicht