AXIS Device Manager beheert apparaten op locatie

AXIS Device Manager beheert apparaten op locatie

AXIS Device Manager beheert apparaten op locatie

AXIS Device Manager beheert apparaten op locatie

AXIS Device Manager beheert apparaten op locatie

12-02-2018 | door: Redactie

AXIS Device Manager beheert apparaten op locatie

Axis Communications introduceert de AXIS Device Manager, een uitgebreid hulpprogramma voor het beheren van apparaten op locatie, waarmee alle belangrijke installaties en operationele taken van het apparaatbeheer eenvoudig, kosteneffectief en veilig kunnen worden uitgevoerd. Nu veiligheidsrisico's steeds vaker voorkomen, biedt de AXIS Device Manager een oplossing door proactieve apparaat- en netwerkbeveiliging mogelijk te maken. Gebruikers kunnen met de AXIS Device Manager vanaf één locatie enkele tot honderden Axis netwerkcamera's, apparatuur voor toegangscontrole en audioapparaten beheren — of meerdere apparaten op verschillende locaties.

Axis heeft het populaire AXIS Camera Management softwareplatform verder ontwikkeld tot de AXIS Device Manager. Het bedrijf laat hiermee zien dat het klanten wil helpen met een eenvoudige installatie, lagere kosten en de proactieve beveiliging van apparaten en netwerken tegen risico's op het vlak van cybersecurity.

Er zijn verschillende functies voor apparaatbeheer beschikbaar, waaronder:

Automatisch IP-adressen toewijzen

Afzonderlijke apparaten installeren, configureren, vervangen en bijwerken

Configuraties naar duizenden apparaten kopiëren

Verbinding maken met meerdere servers/systemen

Herstelpunten instellen en de fabrieksinstellingen herstellen

Firmware bijwerken

Gebruikersaccounts en -wachtwoorden beheren en bijwerken

Certificaten voor HTTPS & IEEE 802.1x inzetten en vernieuwen

Ondersteuning voor betere cybersecurity

In een wereld waarin technologie constant verandert en aanvallen van cybercriminelen steeds geavanceerder worden, is het van essentieel belang dat de infrastructuren voor veiligheid en beveiliging dagelijks en dynamisch kunnen worden beheerd. De nieuwe AXIS Device Manager zorgt voor een betere beveiliging van apparaten door middel van een centraal beheer van accounts, wachtwoorden, certificaten en met de 'hardening' van apparaten volgens de hardening guides van Axis. Dit maakt het eenvoudiger en rendabeler voor installateurs en beheerders om proactief belangrijke veiligheidsvoorzieningen te implementeren en beheren.

“Toegang krijgen tot alle apparaten binnen uw netwerk en ze efficiënt kunnen installeren, wijzigen en beveiligen bespaart veel tijd en moeite. Met de AXIS Device Manager bereikt u alle Axis-apparaten, ongeacht de fase van hun levenscyclus en brengt u de nodige wijzigingen aan”, zegt Ola Lennartsson, Global Product Manager, System Management bij Axis Communications. “In onze snel veranderende wereld zijn apparaten of netwerken met een statisch IP-adres niet alleen ouderwets, maar ook vatbaar voor cyberaanvallen. Het is dan ook belangrijk dat onze klanten over een programma beschikken waarmee ze eenvoudig en snel alle apparaten binnen hun netwerk kunnen beheren. AXIS Device Manager is dat programma.”

AXIS Device Manager vervangt AXIS Camera Management. De tool is gratis te downloaden op AXIS Device Manager .

Meer informatie over welke inspanningen Axis levert omtrent cybersecurity, ga naar: https://www.axis.com/cybersecurity

Terug naar nieuws overzicht