Witold Kepinski - 12 februari 2018

Dell EMC tweakt partner programma

Dell EMC tweakt partner programma image

Dell EMC tweakt zijn partner programma. Nieuwe storage incentives en kortingen onderstrepen de verbeteringen van het Dell EMC-partnerprogramma zo meldt de leverancier. Hoewel er geen ingrijpende wijzigingen in het nog relatief nieuwe programma zijn aangekondigd, werden er onlangs enkele verbeteringen aangebracht. De aandachtsgebieden zijn storage, services en het binnenhalen van nieuwe klanten.

Joyce Mullen, president van global channels, OEM en IoT Solutions, Dell EMC, wil processen optimaliseren en verfijnen zo meldt hij aan Amerikaanse vakmedia. Hij is niet van plan om grote veranderingen door te voeren. De doelstelling van Dell is om de hoeveelheid zaken gedaan via partners tot 50 miljard dollar te laten stijgen, vergeleken met de huidige 43 miljard dollar.

In het derde kwartaal steeg de partner omzet met 9 procent en werden er 33.000 nieuwe klanten opgetekend. De distributie-inkomsten stegen jaar-op-jaar met dubbele cijfers. Dell-partners hebben het afgelopen jaar ook meer dan 56.000 referenties verdiend. De score van de Partner Net Promoter lag op een recordniveau, aldus Dell EMC.

Cheryl Cook, Dell EMC SVP, Global Channel Marketing, evalueerde wijzigingen die worden geïmplementeerd in het vereenvoudigen van tools, processen en operationele ervaring, inclusief de formalisering van een distributie-adviesraad. Zij gaf de volgende prioriteiten aan: verbetering van het goedkeuringsproces voor de registratie van de deal; meer ondersteuning van directe kanaalbetrokkenheid en samenwerking; verbetering van de prijszetting van partners en het citeren van ervaringen; vergroting van de capaciteit voor dealregistratie; ondersteuning voor configuratie en offertepartners; toenemende speciale prijsondersteuning; verbeteren van rapportage en analyse; verbetering van gegevenshygiëne en governance; en het stimuleren van meer robuuste communicatie en betrokkenheid. De marketingtraining voor partners is ook vereenvoudigd. Marketingcursussen zijn van cruciaal belang voor het vergroten van het bewustzijn rond tools en MDF- programma's, aldus Cook.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!