Witold Kepinski - 12 februari 2018

DXC Technology boekt minder omzet

DXC Technology boekt minder omzet image

IT-dienstverlener DXC Technology rapporteerde over het derde kwartaal van zijn boekjaar 2018 een omzet van 6,19 miljard dollar. Dat is minder dan ze 6,59 miljard dollar voor dezelfde periode van boekjaar 2017. De omzet van vorig jaar was een pro forma combinatie van de omzet van HPE's Enterprise Services-activiteiten en CSC, die was aangepast om rekening te houden met de verschillende rapportagekalenders van de twee organisaties. 

DXC Technology zag ondanks de lagere omzet wel meer vraag naar digitale business, zakelijke cloud applicaties, consulting, cloud en analytics. De security business was vlak, het bedrijf hoopt komende tijd te groeien met onder andere Identity Access Management-as-a-Service en ransomware consulting diagnoses. DXC heeft inmiddels vijf digitale transformatiecentra en een nieuwe partneraanbiedingen gelanceerd, waaronder digitale verzekeringen als een service bij Amazon Web Services, waarmee verzekeraars snel nieuwe aanbiedingen kunnen lanceren, aldus ceo Mike Lawrie.

Infrastructuur diensten

Andere inkomsten uit het derde kwartaal van 2018 omvat 2,3 miljard dollar van de wereldwijde bedrijfsdiensten, die 4,6 procent lager was dan vorig jaar. De omzet uit wereldwijde infrastructuurdiensten daalde met 4,7 procent naar 3,1 miljard dollar. De omzet uit de Amerikaanse publieke sector steeg 0,9 procent naar 726 miljoen dollar. Op niet-GAAP-basis was het resultaat vóór belastingen 877 miljoen dollar, of $ 2,15 per aandeel. Dat is meer vergeleken met 589 miljoen dollar vorig jaar.

Het bedrijf rapporteerde het derde nettoresultaat van het fiscale kwartaal 2018 van 779 miljoen dollar, ofwel 2,68 dollar per aandeel, op basis van GAAP. Daaronder was er een belastingaanpassing van 473 miljoen dollar met betrekking tot Amerikaanse belastinghervorming. 

Besparingen

De integratie van de twee moederbedrijven CSC en HPE Services vordert, waardoor ook de productiviteit wordt verhoogd door meer automatisering met betrekking tot zowel intern personeel als externe contractanten. Zo wordt in de vestiging in het Belgische Mechelen geoptimaliseerdRecent is ook het DXC Technology managementteam aangepast.

Het bedrijf scherpt ook zijn toeleveringsketen aan. DXC heeft verschillende initiatieven gericht op het optimaliseren van niet-arbeidskosten, waaronder heronderhandelingen, consolidaties van vendoren, vraagbeheer en vermindering van onderhoudskosten, aldus Lawrie. De collectieve kostenbesparingsacties voor het derde kwartaal genereerden ongeveer 130 miljoen dollar aan besparingen.

Spin-off

De geplande spin-off van DXC in de Amerikaanse overheidssector, die plaatsvindt in een fusie tussen het bedrijf en twee andere leveranciers van overheidsoplossingen, Vencore en KeyPoint, is naar mei verschoven. Dat heeft te maken met de boekhouding.

HPE en CSC

Sinds de fusie van HPE Services en CSC is DXC Technology 's werelds op één na grootste end-to-end IT-dienstverlener geworden na Accenture. CSC is sterk in verzekeringen, gezondheidszorg en financiële diensten. HPE heeft expertise in sectoren zoals transport, farma, technologie, media en telecom.

Lees meer op de site van DXC Technology.

Door: Witold Kepinski

 

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!