Icecat start onderhandse voorverkoop cryptomunt ICURY
12-02-2018 | door: Redactie

Icecat start onderhandse voorverkoop cryptomunt ICURY

 Icecat, beursgenoteerd uitgever en wereldwijd verspreider van productinformatie in de e-commercemarkt, start de voorverkoop van haar cryptomunt ICURY voorafgaand aan de publieke verkoop (of Initial Coin Offering). In deze onderhandse voorverkoop richt Icecat zich op professionele crypto-investeerders. “Het is niet ongebruikelijk enige maanden de tijd te nemen voor zo’n voorverkoop”, aldus Icecat ceo Martijn Hoogeveen. De uitgifteprijs van de ICURY – Icecat Crypto Currency - is 2,5 eurocent en de minimale doelstelling voor de tokenuitgifte is om 1,25 miljoen euro op te halen. Het streven is om gedurende de gehele muntverkoop circa 40 miljoen euro op te halen.

De ICURY is feitelijk een 2.0-munt in de zin dat de munt uitgegeven wordt door een bestaande, winstgevende business met substantie, operationele diensten en een succesvol trackrecord. Niet door een startup met slechts een concept. Icecat zal  de ICURY accepteren als een vooruitbetaalde service-cheque voor het afnemen van Icecat-diensten en Icecat streeft ernaar om circa 30% van de opbrengst uit ICURY-verkoop te reserveren voor de terugkoop van ICURY als marktomstandigheden daarom vragen. 25% van de opbrengsten zal gebruikt worden voor het financieren van de creatie van productcontent en circa 47% van de ICURY-tokens wordt door Icecat achtergehouden om contentproductie van derden binnen haar contentsyndicatienetwerk te bevorderen. Icecat streeft zo de productie van productdatasheets op te voeren van nu 1 miljoen per jaar tot 100 miljoen per jaar. Zie de ICURY Light Paper die de belangrijkste ICURY-gegevens samenvat:  https://iceclog.com/wp-content/uploads/2018/02/ICECAT-introduces-the-ICURY-coin-v0.95.pdf

Icecat faciliteert reeds 13 miljard productdatasheet-downloads per jaar in 2017 door tienduizenden e-commerce-bedrijven. De honger naar productdata groeit exponentieel. Om deze honger naar productdata te blijven stillen, is een open en gedecentraliseerde blockchain waarin datakwaliteit vastgelegd en gegarandeerd wordt (Proof Of Quality) onmisbaar, aldus Icecat.

Terug naar nieuws overzicht