IGEL noteert omzetgroei in software in 2017

14-02-2018 | door: Redactie

IGEL noteert omzetgroei in software in 2017

IGEL Technology, leverancier van krachtige endpoint managementsoftware publiceert de bedrijfsresultaten van 2017 met een wereldwijde omzetgroei van 16%. Daarbij heeft IGEL Technology een omzetgroei van 74% gerealiseerd in de Verenigde Staten. Deze explosieve groei is vooral te danken aan de recordverkoop van software, die in de VS met maar liefst 589 procent is gestegen. In Nederland heeft IGEL een totale omzetgroei van 25% gerealiseerd in vergelijking met 2016.

"Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een centrale beheeromgeving voor een groeiende diversiteit aan werkplekapparatuur. Dat zien we terug in onze verkoopresultaten. Waar we voorheen vooral thin client hardware verkochten, maakt de afzet van onze softwareoplossingen als Universal Desktop Converter en onze UD-Pocket een steeds groter deel uit van onze totale omzet. De volledig gratis Universal Management Suite (UMS) software voor gecentraliseerd werkplekbeheer stimuleert deze groei”, vertelt Hans Vogel, Country Manager IGEL in Nederland.

In 2017 heeft IGEL wereldwijd 258.000 hardware-units verkocht en 115.000 softwarelicenties. In Nederland is de omzet uit thin client hardware gestegen met 20%. De omzet afkomstig van endpoint management software oplossingen steeg met 35% afgelopen jaar in vergelijking met 2016.

IGEL OS vormt de kern van IGEL’s softwareoplossingen. Het op Linux gebaseerde besturingssysteem legt de lat hoger voor ransomware en cyberaanvallen. Organisaties zijn met deze oplossingen in staat Windows-applicaties te laten draaien op werkplekapparatuur zonder veiligheidsrisico’s. Zo zet de Universal Desktop Converter X86 devices eenvoudig, snel en veilig om naar een thin client. Met de gratis IGEL Universal Management Suite kunnen tienduizenden verschillende soorten werkplekcomputers beheerd worden vanuit één gecentraliseerd beheersysteem. Met de IGEL software worden zo hoge kosten voor het vervangen van hardware vermeden omdat werkplekapparatuur veel langer mee kan, en functionaliteit niet langer op het lokale apparaat staat.

Afgelopen jaar hebben meer dan 1000 resellers over de hele wereld IGEL-oplossingen verkocht in een uitgebreid aantal sectoren zoals de zorg, overheid, retail en de financiële sector. De inzet van channel-partners is een belangrijke bijdrage aan het succes van IGEL. Begin deze maand is IGEL ook gestart in Canada met een nieuw verkoopkantoor in Toronto.

IGEL UMS kan gratis gedownload worden op http://www.myigel.com.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware