ALSO verhoogt omzet en nettowinst

13-02-2018 | door: Redactie

ALSO verhoogt omzet en nettowinst

IT-distributeur ALSO boekte een omzetgroei van 11,4 procent in het afgelopen boekjaar. Na acht miljard in het voorgaande jaar werd dit keer 8,9 miljard euro omgezet, zo meldt de distributeur.

De winst steeg met 11,2 procent tot 92,5 miljoen euro in vergelijking met het jaar ervoor. De winst vóór afschrijvingen en amortisatie (Ebitda) steeg met 7,7 procent. Maar de winst voor belastingen (EBT) steeg met negen procent ten opzichte van het voorgaande jaar tot 124,2 miljoen euro. - In 2016 was de winst voor belastingen van 113,9 miljoen euro jaar op jaar met 25,4 procent gestegen.

ALSO ceo Gustavo Möller-Hergt (foto) zegt dat er in 2017 opnieuw een uitstekend resultaat is behaald en de targets zijn overschreden. Meer details over de omzet zlukken pas op 23 februari worden gepresenteerd, samen met het volledige jaarverslag van 2017.

ALSO heeft in ieder geval groeiambities voor de komende jaren waarbij een target is van 12 miljard euro. Daarbij kunnen de komende jaren meer cloud diensten en oplossingen kunnen verkocht. De laatste jaren werd ALSO groter, ook door overnames zoals Five4U in de Benelux.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware