T-Systems ondernemingsraad is tegen bedrijfsbrede reorganisatie

13-02-2018 | door: Witold Kepinski

T-Systems ondernemingsraad is tegen bedrijfsbrede reorganisatie

De T-Systems ondernemingsraad is tegen bedrijfsbrede reorganisatie waarbij de IT-services en consultingactiviteiten worden opgedeeld in twee afzonderlijke eenheden. Er wordt daarna een verkoop verwacht.

Josef Bednarski, hoofd van de ondernemingsraad bij T-Systems, meldt aan de media dat het splitsen van T-Systems in twee divisies aangeeft dat het bedrijf zich voorbereidt op een mogelijke verkoop. De oprichting van een tweede vennootschap met beperkte aansprakelijkheid moet van tafel worden gehaald, aldus Bednarski.

Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems, kondigde naar verluidt plannen aan om het bedrijf te reorganiseren, slechts twee weken na zijn benoeming op 1 januari, toen hij het bedrijf overnam van Reinhard Clemens. De reorganisatie heeft een impact op de 37.000 werknemers wereldwijd.

T-Systems, een dochtermaatschappij van Deutsche Telekom heeft al jaren te maken met dalende verkopen. De IT-dienstverlener verloor onlangs een aanzienlijk contract van 700 miljoen euro die het had met Thyssenkrupp.

 

Terug naar nieuws overzicht