Redactie - 14 februari 2018

Welke AI-assistent kan het beste een reeks van vragen goed beantwoorden?

Welke AI-assistent kan het beste een reeks van vragen goed beantwoorden? image

Een nieuw onderzoek testte welke AI-assistent het beste een reeks aan vragen kan beantwoorden. Google Assistant bleek met voorsprong de beste leerling te zijn, en Siri is maar net geslaagd.

Loop Ventures heeft naar aanleiding van de lancering van de Apple HomePodonderzoek gedaan naar de kwaliteit van de populairste digitale assistenten. Alexa, Siri, Google Assistant en Cortana kregen elk een waaier aan verschillende vragen te verwerken.

Met de lancering van de HomePod heeft Apple nieuwe verbeteringen aangekondigd voor haar assistent, maar desondanks gaf Siri de meeste foute antwoorden in de test. 99,4 procent van de vragen heeft ze correct begrepen, maar de assistent van Apple kon slechts op 52,3 procent van de vragen een correct antwoord geven.

Beperkte functionaliteit

De concurrerende assistenten van Amazon, Microsoft en Google scoorden beter. Cortana was goed voor 57 procent correcte antwoorden, gevolgd door Alexa (64%) en Google Assistant (81%). Volgens de onderzoekers van Loop ventures mist Siri vooral de veelzijdigheid van haar concurrenten.

Basisfuncties zoals navigatie, e-mail en kalender ontbreken namelijk nog bij de assistent van Apple. Van zodra je alle vragen gerelateerd aan Siri's ontbrekende functie weglaat, zou de assistent goed zijn voor 67 procent correcte antwoorden.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!