Internationalisering partnernetwerk van Workspace 365
14-02-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Internationalisering partnernetwerk van Workspace 365

New Day at Work, de ontwikkelaar van de digitale werkplek Workspace 365, maakt bekend dat ze hun internationale partnernetwerk verder uitbreiden met een nieuwe overeenkomst met Cortex Consult uit Denemarken; een IT-serviceprovider gericht op Denemarken, Zweden en Noorwegen. Door de samenwerking krijgt Cortex Consult de mogelijkheid om een betaalbare cloud- of hybride werkplek aan te bieden. Naast internationale partners zal dit ook betekenen dat Workspace 365 binnenkort in meer talen beschikbaar wordt.

Toetreding in Denemarken

Jan Neumann, Account & Client Manager van Cortex Consult, over de keuze voor de digitale werkplekoplossing: “Onze klanten zoeken oplossingen om ze te helpen focussen op hun werk, terwijl wij zorgen voor hun IT-infrastructuur. Met Workspace 365 kunnen we klanten helpen met de overgang naar de cloud. Door de vereenvoudiging van Office 365 en integraties met hun huidige infrastructuur werkt iedereen binnen één digitale werkplek: Workspace 365. Dit helpt mensen om samen te werken, vanaf elke locatie en apparaat”.

De digitale werkplek Workspace 365 wordt aangeboden via Cortex Consult, omdat zij al lokale contacten en ervaring hebben in onderliggende diensten, zoals Office 365 of Remote Desktops. Met de werkplek wordt een eenvoudige userinterface gecreëerd bovenop Windows- en webapplicaties zoals OneDrive, SharePoint, Office 365 en Remote Desktops. Dankzij het role-based aanbieden van applicaties, documenten, nieuws en statistieken, is alles overzichtelijk bereikbaar vanuit één portal met Single Sign-On.

Workspace 365 als Cloud Werkplek

“Voordat we contact hadden met Cortex Consult merkten we een wereldwijde trend. Veel applicaties gaan over van Windowsapplicaties naar cloudapplicaties. Echter hebben bedrijven hun huidige IT-infrastructuur nog (deels) nodig. Daarom zorgen we ervoor dat nieuwe technologieën (zoals Office 365 en cloudapplicaties) en oudere technologieën (bijvoorbeeld fileservers, Remote Desktops of Citrix) samenkomen in één digitale werkplek. In Denemarken zochten we een partner die al deze diensten kan leveren aan klanten en zo kwamen we bij Cortex Consult. In een korte tijd hebben ze ons laten zien dat ze klanten kunnen helpen om eenvoudiger te werken en over te gaan naar een cloud of hybride werkplek.” – Gijs van Hees, Opportunity Maker, New Day at Work.

Internationalisering van het partnernetwerk

“Afgelopen jaar hebben we in Nederland een enorme groei meegemaakt. We hebben ons partnernetwerk verdubbeld en ons gericht op het verbeteren van ons partnerprogramma. Deze groei zetten we dit jaar door met een uitbreiding naar het buitenland. Als start hebben we een marktanalyse gemaakt en zijn we erachter gekomen dat er in de Nordics (vooral Noorwegen, Denemarken en Zweden) soortgelijke IT-uitdagingen zijn en er een culturele match is. De samenwerking met Cortex Consult is vervolgens snel tot stand gekomen en is een eerste stap voor onze internationalisering. Momenteel zetten we gezamenlijk met Cortex Consult een go-2-market strategie op om verticale markten, zoals de vastgoedhandel, educatie en verzekeringsmaatschappijen te benaderen met een speciaal ontworpen digitale werkplek. Via hun lokale contacten biedt Cortex Consult op maat gemaakte digitale werkplekken aan en ondersteunen ze klanten in hun eigen taal,” aldus Erik Nicolai, Co-Founder van Workspace 365.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud