Microsoft benoemt Lindsay-Rae McIntyre als Chief Diversity Officer

14-02-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft benoemt Lindsay-Rae McIntyre als Chief Diversity Officer

Microsoft heeft Lindsay-Rae McIntyre benoemd als Chief Diversity Officer (CDO). Als CDO zal McIntyre een veelheid aan bestaande initiatieven van verschillende bedrijven implementeren en aansturen om de voortgang van Microsoft bij de ontwikkeling van een diverse en inclusieve cultuur te bevorderen. IBM, de vroegere werkgever van McIntyra, is daar niet blij mee omdat ze veel IBM kennis naar Microsoft brengt.

Naast de interne inspanningen van Microsoft, zal McIntyre ook een sleutelrol spelen in het opbouwen van partnerschappen en het werken met organisaties buiten Microsoft om diversiteit en integratie in de technische sector in het algemeen te bevorderen.

Terwijl de overgangstijd nog moet worden afgerond, zal McIntyre verhuizen naar het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond, Washington, en rechtstreeks rapporteren aan Kathleen Hogan, Chief People Officer.

Lindsay-Rae McIntyreMcIntyre werkte eerder bij IBM, waar ze meer dan twee decennia heeft gewerkt als de HR-leider voor verschillende bedrijfseenheden door de jaren heen in regio's over de hele wereld. Ze bekleedde onlangs de rol van Chief Diversity Officer en vicepresident van HR, leidde de diversiteitsagenda wereldwijd voor IBM en leidde de bedrijfsprocessen om leidinggevend talent te identificeren en te bevorderen. Haar werk en dat van haar team is erkend door verschillende prestigieuze diversiteitsgerelateerde onderscheidingen.

McIntyre ontving een Bachelor of Arts-graad met de hoogste onderscheiding van de University of North Carolina in Chapel Hill, waar ze een Morehead Scholar was, en studeerde af aan het Cross Continent MBA-programma aan de Fuqua School of Business aan de Duke University.

Ze is een thought leader geweest voor onderwerpen variërend van het ondersteunen van werkende moeders, het creëren van goede plekken om te werken voor multiculturele vrouwen, LGBTQ gelijkheid, betaald verlof en flextijdstrategieën. Ze is ook een voorstander van mensen met een handicap, was een leraar voor doven en gaf eerder in haar carrière Amerikaanse gebarentaal.

McIntyre heeft meer dan 20 jaar in human resources doorgebracht in de technologische industrie, woonachtig en werkend in de VS en in het buitenland. Zij en haar man Stephen hebben drie kleine kinderen.

Terug naar nieuws overzicht
Software