Redactie - 17 februari 2018

SAP ontvangt certificering voor goed werkgeverschap

SAP heeft de Top Employers Global 2018-certificering voor uitstekend werkgeverschap ontvangen. Het onafhankelijke Top Employers Institute beveelt het technologiebedrijf wereldwijd aan als werkgever. De certificering geldt als beloning voor de goede arbeidsvoorwaarden, de sterke focus op talentontwikkeling en de rol die SAP vervult op het gebied van hr.

SAP Frankrijk beschikt al sinds 2013 over de Top Employers France-certificering. Daarnaast is SAP dit jaar gecertificeerd in 22 landen, inclusief Nederland. SAP ontving de certificering ook voor de regio's Europa, Noord-Amerika, Azië-Pacific en het Midden-Oosten.

8 criteria voor goed werkgeverschap
De certificering is gebaseerd op een onafhankelijke evaluatie van het personeelsbeleid. Hierbij worden acht criteria onderzocht: talent, integratie, trainingen, prestatiemanagement, leiderschap, carrièreplanning, salariëring en bedrijfscultuur.

SAP heeft diverse programma's opgezet om de arbeidsomstandigheden verder te verbeteren. Kernwaarden hierbij zijn innovatie, samenwerking en diversiteit. De verschillende teams en het management zijn continu in gesprek, wat eveneens bijdraagt aan een hoge medewerkerstevredenheid.

SAP Frankrijk geldt als het gaat om werkgeverschap als voorbeeld voor de wereldwijde organisatie van SAP. Zo heeft SAP Frankrijk belangrijke stappen gezet op het gebied van:

1. Training
De medewerkers van SAP Frankrijk kunnen gebruikmaken van een speciaal e-learningsysteem dat is ontwikkeld in samenwerking met ESSEC en École Polytechnique. Met dit systeem kunnen zij flexibel trainingen volgen, wanneer en op welk platform ze maar willen.

2. Wellbeing
SAP stimuleert het welzijn van medewerkers op verschillende manieren. Een aantal voorbeelden:

  • Ouders van ernstig zieke kinderen kunnen 60 dagen verlof opnemen.
  • Een programma ter bevordering van de gezondheid en kwaliteit van leven op de werkvloer, inclusief hartscreenings en osteopathische behandelingen.
  • SAP heeft tussenpersonen aangesteld met medische kennis waar medewerkers terecht kunnen.
  • Counselingcentra voor het personeel.

SAP Frankrijk heeft een nieuw systeem uitgerold voor prestatiemanagement. Hierbij hebben beoordelingen plaatsgemaakt voor een constante dialoog over de ontwikkeling van elke medewerker. Een beoordeling kan tot spanningen leiden, terwijl managers met de nieuwe werkwijze een coachende rol hebben. Hierdoor krijgen zij een beter zicht op de feitelijke prestaties en is er meer tijd beschikbaar voor de professionele ontwikkeling van medewerkers.

Levens verbeteren
"De Top Employers-certificering is een stimulans om nog verder te gaan met onze aanpak", zegt Marc Genevois, CEO van SAP Frankrijk. "Wij beloven weliswaar aan klanten dat we hun processen vereenvoudigen, maar minstens zo belangrijk is dat we de levens van onze medewerkers eenvoudiger maken. De missie van SAP is om de levens van mensen te verbeteren. Onze medewerkers moeten daar als eerste van kunnen profiteren." 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!