Witold Kepinski - 19 februari 2018

NetApp flash storage is booming business

NetApp zag zijn omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met een acht procent stijgen naar 1,523 miljard dollar. Het betreft de beste cijfers sinds het vierde kwartaal van 2015 en hoger dan de verwachtingen.

Het nettoverlies van 506 miljoen dollar is te wijten aan de nieuwe Amerikaanse belastinghervormingswet, die de overgangsbelasting omvat die verband houdt met de veronderstelde repatriëring van inkomsten die gestald zijn in het buitenland. Deze kosten resulteerden in een GAAP-nettoverlies van 506 miljoen dollar.

Productomzet steeg met 17 procent naar 920 miljoen dollar. De combinatie van onderhoud van software en onderhoud van hardware en andere services-inkomsten van daalde met 3 procent naar 603 miljoen dollar vanwege lagere inkomsten uit verlengingen.

Flash

Sterke groei was er met de all-flash array-business, zoals de all-flash FAS-, EF- en SolidFire-producten en -diensten. De all-flash FlexPod voor geconvergeerde infrastructuur was ook in trek.

CEO George Kurian (foto) zegt over de kwartaalcijfers: "De verschuiving naar flash creëert enorme nieuwe kansen voor ons omdat we de legacy-apparatuur van onze concurrenten consolideren en verdringen, een aandeel krijgen in nieuwe implementaties van workloads en onze installed base upgraden. Onze kracht in flash drijft ook ons ??succes in de markt voor SAN en geconvergeerde infrastructuurmarkten met NetApp HCI."

Indirect

De Amerikaanse markt (Noord en Zuid) vertegenwoordigt 54% van de omzet, EMEA 32% en AsiaPac 14%. Veel business gaat indirect.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!