Witold Kepinski - 19 februari 2018

Equinix neemt Infomart Dallas over voor 800 miljoen dollar

Equinix, een interconnectie- en datacenterbedrijf, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om de Infomart Dallas te verwerven, inclusief haar activiteiten en huurders, van ASB Real Estate Investments, in een schuld- en contante transactie van 800 miljoen dollar.

De verwerving van deze historische faciliteit en huurders zullen het wereldwijde platform van Equinix verder versterken, aldus Equinix. De Infomart is een van de grootste interconnectiepunten in de VS en biedt momenteel onderdak aan vier van de acht datacentra van Equinix Dallas International Business Exchange (IBX ) (DA1, DA2, DA3 en DA6), die samen ongeveer 3.500 gebouwd ondersteunen kasten.

Als gevolg van deze transactie zal Equinix het aantal bezeten activa van de onderneming met vier verhogen. Informart Dallas zal naar verwachting de rol versterken die Equinix speelt bij het helpen van bedrijven om van traditionele bedrijven naar digitale bedrijven te evolueren door zich wereldwijd aan te sluiten op de mensen, locaties, cloudservices en gegevens die cruciaal zijn voor hun activiteiten.

De transactie zal naar verwachting medio 2018 worden afgerond.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!