DCspine opent PoP in Datacenter.com AMS1
21-02-2018 | door: Redactie

DCspine opent PoP in Datacenter.com AMS1

Datacenter.com maakt bekend dat DCspine een Point-of-Presence (PoP) heeft geopend in het nieuwe AMS1 datacenter van Datacenter.com in Amsterdam.

DCspine is een datacenter interconnectie platform dat in oktober 2017 op de Nederlandse markt werd gelanceerd. Het platform is ontwikkeld door en eigendom van Eurofiber Group, een aanbieder van digitale infrastructuur diensten in Nederland, België en Duitsland. DCspine is een on-demand, volledig geautomatiseerd hoge capaciteit netwerk met een sterk schaalbaar design. Daarmee is het datacenter interconnectie platform zeer geschikt voor eisen die gesteld worden vanuit cloud omgevingen.

De DCspine PoP die in het nieuwe datacenter van Datacenter.com is geïmplementeerd zou Datacenter.com klanten de mogelijkheid bieden om gemakkelijk, snel en kosten-efficiënt netwerkverbindingen (tot 100G per connectie) te creëren met andere datacenters in de regio Amsterdam en daarbuiten. Via het online portal, dat gezien kan worden als een virtuele MMR, kunnen klanten van Datacenter.com on-demand connectiviteit inrichten en verbindingen maken met meer dan 30 andere datacenters in de Amsterdamse regio - ook meer richting de “edge” van het netwerk in andere Nederlandse regio’s.

Het ‘Terabit’ interconnectie platform is een innovatie waarin Eurofiber Group miljoenen euro’s heeft geïnvesteerd. DCspine is specifiek ontwikkeld om carrier-neutrale datacenters en hun klanten flexibiliteit te bieden en hun colocatie services maximaal te optimaliseren voor eisen gesteld vanuit cloud computing en on-demand business modellen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

datacenter
Datacenter