Wibu-Systems komt met geheel nieuw embedded softwareportfolio voor Embedded World
22-02-2018 | door: Redactie

Wibu-Systems komt met geheel nieuw embedded softwareportfolio voor Embedded World

Wibu-Systems lanceert CodeMeter Embedded 2.1 tijdens de Embedded World manifestatie, die van 27 februari tot 1 en met maart in Neurenberg plaatsvindt (stand 360, hal 4). Met deze versie introduceert Wibu-Systems een structureel nieuw business model voor de bouwers van intelligente apparaten. Voortaan kunnen zij binnen 24 uur specifiek voor hun besturingsysteem en hardware architectuur een ontwikkeltoolset (SDK) aanvragen, downloaden en beginnen met het testen van beveiligde en gelicentieerde applicaties op hun apparaten.

CodeMeter Embedded is een geoptimaliseerde runtime omgeving voor embedded systemen, waarvan de softwareontwikkelaars nu een keuze kunnen maken uit een brede selectie SDK’s. Elk daarvan omvat een statische bibliotheek met softwaredrivers voor elke willekeurige combinatie van een besturingsysteem (Android, Linux, QNX, VxWorks, Windows) en een microprocessor architectuur (ARM, PowerPC, x86). CodeMeter Embedded is beschikbaar in binaire (gecompileerde) vorm. De ontwikkelaars kunnen hun compilers of linkers gebruiken om deze te integreren met hun beschermde applicaties.

CodeMeter Embedded 2.1 sluit ook naadloos aan op alle beveiligde licentiecontainers van Wibu-Systems, inclusief de nieuwste generatie USB sticks zoals CmStick/B en de in een fraaie behuizing ondergebrachte /BMC variant, leverbaar met en zonder flash geheugen. Verder is de nieuwe embedded versie van CodeMeter probleemloos te combineren met CmActLicense, de software die de verbinding maakt met de digitale vingerafdruk van het te beschermen systeem. Daartoe behoeven de gebruikers alleen maar de settings aan te passen voor het benaderen van de digitale vingerafdruk en het geheugen waarin de licentiebestanden van hun apparaten zijn opgeslagen.

Andere Wibu-Systems softwaregereedschappen die zijn te gebruiken met CodeMeter Embedded 2.1 zijn AxProtector CmE en ExProtector, waarmee bescherming tegen hacken, softwarepraterij, ongeoorloofd gebruik en reverse engineering wordt geboden. Voorts zijn alle database gedreven functies van CodeMeter License Central, ook te activeren bij de embedded variant, zoals het aanmaken, distribueren, beheren en bewaken van softwarelicenties.

Op Embedded World besteedt Wibu-Systems verder aandacht aan intensieve samenwerking met Wind River, een dochteronderneming van Intel. De uitgebreide en op maat gemaakt reeks Wibu-Systems oplossingen voor VxWorks is verder verfijnd en omvat functies op het gebied van integriteitsbescherming, het vaststellen van authenticiteit, bescherming van intellectueel eigendom en beveiliging tegen kopiëren, het beheer van certificaten en beheer van licentierechten, alsmede het opslaan van sleutels in de vorm van hardware, software of in de cloud.

Tegelijkertijd versterkt Wibu-Systems tevens de samenwerking met Intel rechtstreeks. CodeMeter heeft met success de toelatingstest tot de Intel’s SGX architectuur voor de beveiling van applicatiecode en data doorstaan. Het product komt binnen afzienbare tijd beschikbaar voor Windows, Linux en de cloud. CodeMeter gebruikt de SGX-enclaves om de eigenschappen van de software/hardware binding veilig te bewaren in het geheugen op het moment dat programmacode wordt geactiveerd en opent daarmee de weg naar het verder verbeteren van het licentiebeheer en de softwarebeveiliging.

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, ziet zijn bedrijf als catalysator van de beveiliging in het tijdsgewricht van embedded systemen, gedreven door de principes van Industrie 4.0. ”M2M netwerken komen in een fase, waarin op wereldwijde schaal besturing, bewaking en onderhoud op afstand geschiedt. Daarbij is een pluriform samengestelde groep van leveranciers betrokken. Elke technologie die wil uitgroeien tot een de facto standaard, moet interoperabiliteit en onderlinge communicatie bieden tussen alle huidige en toekomstige embedded systemen. Met CodeMeter Embedded 2.1, brengen we de bruikbaarheid van licentiebeheer en cyberbeveiliging op een nieuw niveau voor alle belangrijke embedded platformen”.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware