Schneider Electric geeft APC Smart-UPS kracht met Lithium-Ion batterij
20-02-2018 | door: Redactie

Schneider Electric geeft APC Smart-UPS kracht met Lithium-Ion batterij

Schneider Electric, wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, breidt haar APC Smart UPS-portfolio uit met een Lithium-Ion (Li-Ion) batterijoptie voor de enkelfase reeks.

De Li-Ion batterij biedt grote verbeteringen ten opzichte van de gangbare gesloten loodzuurbatterijen. De prestaties zijn hoger en de levensduur een stuk langer. Met de Li-Ion-oplossing stelt Schneider Electric klanten in staat om efficiënter te werken en de kosten en risico's van het beheer van hun stroombeveiligingsapparatuur aanzienlijk te verminderen.

De Smart-UPS On-Line met Li-Ion-technologie biedt verschillende onderhouds- en kostenbesparende voordelen:

Langere levensduur: Li-Ion batterijen kunnen een economische levensduur hebben van meer dan 10 jaar, tweemaal zoveel als met gebruik van loodzuurtechnologie.

Kleinere afmeting en lager gewicht: door hogere energiedichtheden zijn Li-Ion batterijen een stuk duurzamer en wegen ongeveer 30% minder dan gesloten loodzuur batterijen.

Lagere onderhoudskosten en total cost of ownership: mede door de dubbele levensduur zijn de jaarlijkse kosten tot 53% lager.

Hoge veiligheid: APC’s veelvuldig bewezen topontwerp, dat voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften, geeft veel vertrouwen aan de gebruiker.

Betere prestaties bij hogere temperaturen: Li-Ion batterijen kunnen functioneren onder hoge gemiddelde temperaturen (e.g. 40°C) zonder afname van de runtime.

Verlengde runtime: het type Smart-UPS On-Line kan geconfigureerd worden met meerdere Li-Ion battery packs, om tegemoet te komen aan hoge runtime eisen.

Mogelijkheden voor beheer op afstand: met de ingebouwde Network Management Card (NMC) optie geeft deze oplossing op afstand monitoring en control mogelijkheden.

De oplossing kan ook worden aangesloten op het cloud-enabled EcoStruxure™ IT-platform van Schneider Electric, waarmee klanten data kunnen inzien over de status van hun UPS-apparaten om daarmee het onderhoud te vereenvoudigen en de prestaties te optimaliseren.

 De Smart UPS met Li-Ion-batterij is vanaf maart beschikbaar in heel Europa. Klik hier voor meer informatie. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware