Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2018

32 rechtszaken aangespannen tegen Intel wegens Meltdown en Spectre

In totaal zijn 32 rechtszaken aangespannen tegen Intel over de wijze waarop het bedrijf met de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden in Intel-chips is omgegaan. Het gaat om dertig zaken aangespannen door consumenten en twee door aandeelhouders van het bedrijf.

Dit maakt Intel bekend in een rapport dat het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Meltdown en Spectre zijn twee beveiligingsproblemen die begin januari openbaar werden gemaakt en nagenoeg ieder apparaat met een chip van Intel, AMD of ARM treffen. De kwetsbaarheden zijn verholpen via patches, maar deze vertragen in sommige gevallen getroffen systemen van eindgebruikers.

'Schade geleden door Intel'

Intel meldt dat consumenten in rechtszaken over het algemeen claimen schade te hebben geleden door de acties of nalatigheid door Intel. Dit aangezien hun systemen door patches zouden zijn vertraagd en hierdoor niet langer naar behoren functioneren. Boze aandeelhouders stellen daarnaast dat Intel regelgeving heeft overtreden door misleidende verklaringen af te leggen over producten of interne controlemechanismen van het bedrijf.

De Amerikaanse IT-gigant verwacht dat op termijn meer rechtszaken tegen het bedrijf zullen worden aangespannen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!