Witold Kepinski - 21 februari 2018

Google versterkt IoT aanbod door Xively over te nemen

Google versterkt IoT aanbod door Xively over te nemen image

Google versterkt zijn IoT aanbod door voor een onbekend bedrag Xively over te nemen. Xively is het internet of things onderdeel van LogMeIn. Google wil hierdoor sterker staan tegenover grote concurrenten Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Xively geeft Google een tool waarmee ontwerpers connectiviteit direct kunnen opbouwen in het ontwerpproces van de IoT-applicatie, en op afstand het eindpunt kunnen beheren via een mobiele verbinding tussen de eindgebruikersapp en het verbonden eindpunt. De technologie van Xively zal worden gecombineerd met de bestaande beveiligings-, analyse- en machine-leermogelijkheden van Google, evenals de schaal van de Google Cloud, aldus Google.

Alle drie cloud zwaargewichten hebben op dit moment aanbiedingen die betrekking hebben op gegevensbeheer en analyse van Internet of Things apparaten. De Cloud IoT Core van Google is het managed services-aanbod van het bedrijf waarmee gebruikers veilig gegevens kunnen verbinden, beheren en ontvangen van wereldwijd verspreide apparaten.

Xively moet het Google Cloud IoT Core aanbod gaan versterken, onder andere met een ecosysteem van micro-controllerpartners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!