Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2018

Nederland heeft na Singapore de snelste 4G-verbindingen ter wereld

4G-verbindingen bieden in Nederland na Singapore de hoogste datasnelheid ter wereld. Noorwegen staat op de derde positie.

Dit blijkt uit cijfers van OpenSignal. De snelheid van 4G is afhankelijk van verschillende factoren, meldt het bedrijf. Het gaat hierbij onder andere om de hoeveelheid spectrum dat aan 4G is toegewezen, de omarming van nieuwe 4G-technologieën zoals LTE Advanced, de dichtheid van het netwerk en hoeveel verkeer op dit netwerk plaatsvindt.

42,12Mbit/s

Nederland staat wat betreft snelheid van het 4G-netwerk op de tweede positie met een gemiddelde snelheid van 42,12Mbit/s. Open Signal merkt op dat verschillende Europese landen waaronder Nederland en Spanje de gemiddelde datasnelheid op het 4G-netwerk fors is toegenomen. In juni 2017 bedroeg de gemiddelde snelheid nog 36,36Mbit/s. Hiermee is Nederland van de vijfde positie naar de tweede positie gestegen. In Singapore bedraagt de gemiddelde snelheid 44,31Mbit/s.

Als we kijken naar de beschikbaarheid van 4G staat Nederland op de zesde positie. Nederlanders hebben gemiddeld 89,64% van de tijd toegang tot het 4G-netwerk. Hiermee moet ons land Zuid-Korea, Japan, Noorwegen, Hong Kong en de Verenigde Staten voor laten. In Zuid-Korea hebben gebruikers 97,49% van de tijd toegang tot 4G.

Meer informatie is beschikbaar in het rapport The State of LTE (February 2018).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!