Redactie - 22 februari 2018

Remiqz en JOHAN Sports gaan unieke inzichten leveren

Voetbalintelligentieplatform Remiqz en prestatiemonitoringsysteem JOHAN Sports slaan de handen ineen. Door beide systemen te koppelen ontstaan unieke inzichten die professionele voetbalclubs verder helpen bij de ontwikkeling van hun spelers, bijvoorbeeld door op basis van het fysieke prestatieprofiel van een speler te kijken op welke positie deze het beste tot zijn recht komt.

De eerste resultaten van de koppeling van beide systemen laten zien dat de fysieke eigenschappen van spelers per positie sterk verschillen. Zo leveren kwalitatief goede rechts- en linksbacks relatief veel arbeid, terwijl succesvolle centrale verdedigers significant meer wandelen dan andere spelers om zichzelf goed te positioneren.

Door vervolgens te kijken naar het fysieke prestatieprofiel wordt bepaald waar de fysieke kwaliteiten van een speler het beste tot hun recht komen. Het blijkt bijvoorbeeld dat Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle) vorig seizoen als rechtsbuiten het fysieke gedrag van een goede rechtsback vertoonde, de positie waar hij zich in het huidige seizoen in de kijker van menig (top)club speelt.

Vervolgonderzoek
In het vervolgonderzoek wordt in kaart gebracht hoe de verschillende posities zich tot elkaar verhouden en welke fysieke eigenschappen invloed hebben op de prestaties van niet alleen de speler zelf, maar ook de prestaties van zijn teamgenoten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam en de verwachting is dat de uitkomsten in juni worden gepresenteerd.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!