Witold Kepinski - 22 februari 2018

Rubrik blij met runrate en nieuwe topmannen

Rubrik, expert in cloud-datamanagement, heeft een wereldwijde booking run rate van bijna 300 miljoen dollar bereikt, mede dankzij ingebruikname door grote bedrijven over de hele wereld. Het bedrijf voegt John Thompson, de huidige chairman van Microsoft, toe aan de Raad van Bestuur. Thompson, de huidige Chairman bij Microsoft, zal zijn ruim 40 jaar ervaring gebruiken om Rubrik in de huidige groeifase van advies te voorzien.

“Ik ben bij Rubrik aan boord gestapt vanwege de transformationele visie van het bedrijf op het gehele datamanagementmodel – een gebied waarin al 20 jaar niet meer significant geïnnoveerd is”, zegt Thompson. “Er zijn maar weinig bedrijven die beter geïnnoveerd en uitgerold hebben dan Rubrik de afgelopen vier jaar. Ik ben blij dat ik me op dit moment bij de board van Rubrik kan voegen.”

Daarnaast verwelkomt het bedrijf Murray Demo als Chief Financial Officer. Voor zijn aanstelling bij Rubrik was hij CFO bij Atlassian, dat onder zijn leiding een zeer succesvolle beursgang en daaropvolgende kwartaalcijfers kende. Demo neemt eveneens decennia aan ervaring mee naar Rubrik: hij was eerder ook CFO bij Adobe, Postini, LiveOps en Dolby Laboratories.

Karl Driesen (foto), VP EMEA bij Rubrik: "Rubrik heeft een spectaculair jaar achter de rug; het bedrijf heeft zijn klantenbestand met meer dan 4 keer jaar op jaar uitgebreid, wat voor ons de reden was om het nieuwe EMEA-hoofdkantoor te openen. Als uitvalsbasis werd voor Amsterdam gekozen. We kijken ernaar uit om van daar uit onze klanten de best mogelijke services te bieden op het gebied van cloud-gegevensbeheer."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!