Witold Kepinski - 22 februari 2018

Apple iPhone X verkoop valt tegen

Apple iPhone X verkoop valt tegen image

De verkoop van de Apple iPhone X valt lager uit zo melden diverse internationale media. Samsung, dat onderdelen voor de iPhone verkoopt, heeft bevestigd dat de verkopen van de iPhone X ver onder de schattingen van Apple liggen.

Nieuws dat de vraag van het publiek naar de telefoon van meer dan 1000 euro niet aan de verwachtingen voldeed, werd al tijdens de kerstvakantie gesuggereerd. Bloomberg meldde dat de eerste bestelling, wat 50 miljoen iPhone X eenheden moest zijn, naar 30 miljoen was teruggebracht.

Maar Apple heeft de schattingen van de vraag mogelijk nog verder verlaagd. Nikkei bevestigt nu dat Samsung, de leverancier van OLED-panelen van Apple, de productie verkort als reactie op de lagere verwachtingen van Apple.

"Samsung Display is nu van plan in het kwartaal januari-maart 20 miljoen of minder iPhones organische lichtgevende diodepanelen te produceren voor 20 miljoen of minder iPhones. Het oorspronkelijke doel was om panelen te leveren voor 45 miljoen tot 50 miljoen iPhones", zo meldt de site.

De hoge prijs van de X weerspiegelt de hoge kosten van zijn componenten aldus The Register. IHS Markit schat de productiekosten in op 370 dollar per stuk, aanzienlijk hoger dan de schatting van 288,08 dollar voor de iPhone 8 Plus. Het silicium in elk is hetzelfde, maar de X gebruikt een displayscherm van naar schatting 110 dollar.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!