Avensus Groep koopt ICT Vision
22-02-2018 | door: Witold Kepinski

Avensus Groep koopt ICT Vision

Avensus Nederland, Participatiemaatschappij Holland Venture, Abram Schermer en Ed Trautig verstevigen de samenwerking middels de oprichting van Avensus Groep. Hiermee bouwen zij het partnership uit dat ze eind 2016 zijn aangegaan. De ambitieuze buy-and-build strategie is direct in de praktijk gebracht door de overname van Managed Services provider ICT Vision. De gekozen strategie beoogt Avensus Groep te laten uitgroeien tot een dominante IT-speler gericht op Security Services & Cloud Technologie met een omzet van circa 50 miljoen euro.

IT maakt grote veranderingen door, veel bedrijven gaan van on-premise naar de cloud. IT beweegt van ondersteunende processen naar kernprocessen, waarbij kwetsbaarheden kunnen ontstaan in organisaties. Data is de asset van iedere onderneming en het beveiligen hiervan is van het grootste belang. Avensus versterkt haar klanten door IT-complexiteit weg te nemen en veiligheid te vergroten. Op het gebied van High Grade Security is Avensus een speler in de Benelux. En met haar Managed Cloud Services beweert Avensus zich te onderscheiden door deskundigheid en klantgerichtheid.

Cloud & Security actuele thema’s
De pijlers van Avensus Groep zijn Security en Cloud Solutions. Door het vormen van de Avensus Groep ontstaat er ruimte om gespecialiseerde entiteiten, zoals ICT Vision, toe te voegen. Hiermee wordt de slagkracht van Avensus vergroot. Avensus Groep geeft vanuit de twee pijlers invulling aan onderwerpen als cloud security, malware en data protection, cloud technology en transition. De overname van Managed Service Provider ICT Vision past daarmee naadloos in het aanbod dat Avensus Groep voor ogen heeft.

Groei door buy-and-build
Avensus Groep is voornemens een veelzijdige IT-speler te worden, waarbij meerdere dochterondernemingen verworven worden die als flexibele specialist functioneren in hun eigen niche. Deze aanpak levert de slagkracht van een grote onderneming in combinatie met de deskundigheid en flexibiliteit van een betrokken specialist. Avensus vormt hierbij het platform en met de overname van ICT Vision is een belangrijke stap gezet in de verdere uitrol van de buy-and-build strategie.

"Wij hebben al meerdere bedrijven op de radar staan die in de nabije toekomst onderdeel gaan uitmaken van Avensus Groep. Holland Venture is (hands-on) betrokken en zal zowel commercieel als strategisch ondersteuning bieden bij het uitrollen van de buy-and-build strategie. Ervaren IT ondernemer Abram Schermer zal als managing director verantwoordelijk zijn voor de commerciële invulling van Avensus Groep. Ik kijk uit naar deze samenwerking waarbij we concreet invulling geven aan onze ambitie om een marktleidende positie in Security & Cloud te creëren", aldus Ed Trautig (foto), managing director Avensus Groep.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud