Witold Kepinski - 22 februari 2018

T-Mobile boekt meer omzet en winst over 2017

T-Mobile boekt meer omzet en winst over 2017 image

De omzet van T-Mobile steeg in 2017 met 1,8% vergeleken met 2016 en kwam uit op 1,355 miljard euro. Omzet mobiel bedroeg in 2017 1,266 miljard euro en totale omzet T-Mobile Thuis kwam uit op 89 miljoen euro. Omzet Mobiele Service daalde in 2017 met 3,1%. Gecorrigeerde omzet Mobiele Service* (correctie vanwege regulering) liet 0,3% groei zien. De EBITDA bruto winst groeide van 358 miljoen in 2016 naar 421 miljoen in 2017, een stijging van 17,6 procent.

Søren Abildgaard CEO T-Mobile Nederland: “We hebben een goed jaar achter de rug, ondanks de krimpende markt waarin we opereren. Deze resultaten zijn te danken aan onze focus op klanttevredenheid en klantengroei, en doordat we tegelijkertijd onze kosten scherp in de gaten hebben houden. In deze zeer competitieve markt staat de omzet onder druk. Ook hebben we de financiële gevolgen gevoeld van de regelgeving, zoals Wft, de verlaagde landelijke interconnectietarieven en de invoering van Roam like Home. Daarnaast hebben we te maken met de dominantie van de vast-mobiele duopolie, die hun vaste telefonieklanten kunnen gebruiken om kortingen aan te bieden op mobiel.”

2017 was het jaar waarin T-Mobile de telecommunicatiemarkt heeft opgeschud met de introductie van Go Unlimited. Daarmee is een grote stap gezet op weg naar betaalbaar premium mobiel internet. Een stap die de telecommunicatiemarkt heeft opgeschud en een van de grootste pijnpunten bij de klant heeft weggenomen: stress van een bundel die opraakt.

Zakelijk
T-Mobile Zakelijk heeft voor het achtste kwartaal op rij een sterke klantengroei laten zien, aangedreven door een combinatie van hoge mobiele netwerkkwaliteit en een toegewijd, klantgericht team. T-Mobile heeft zich ontwikkeld tot de grootste uitdager in het mobiele B2B-segment. Ook dit jaar verwelkomt T-Mobile nieuwe klanten, zoals SURFmarket, de ICT-inkooporganisatie voor het Nederlandse onderwijs (ruim honderd instellingen). Veel bestaande klanten hebben bovendien de samenwerking met T-Mobile uitgebreid en verlengd, waaronder het European Space Research and Technology Centre - ESA (Europese Ruimtevaartorganisatie) en ASR.

Tele2
In december 2017 heeft T-Mobile de overname van Tele2 aangekondigd, waarmee meer concurrentie in de Nederlandse telecommunicatiemarkt wordt gewaarborgd. De overname van Tele2 vergroot het concurrentievermogen van T-Mobile tegen de bestaande duopolie, die klanten in zijn greep houdt en actief een strategie nastreeft die klanten op vast en mobiel insluit. De overname is afhankelijk van goedkeuring door de Europese Commissie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!