Proficiency gaat strategisch partnership aan met IBM
23-02-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Proficiency gaat strategisch partnership aan met IBM

Met het tekenen van de partnerovereenkomst met IBM, geeft Proficiency verdere invulling aan haar strategie rondom multi-cloud, Big Data, AI en Cognitive Computing. Dit meldt Ronald van Heek (foto), oprichter van Proficiency.

IBM is hiermee voor Proficiency een van de eerste Trusted Partners, op basis waarvan de strategische invulling van het cloud, software en diensten portfolio naar haar klanten primair wordt ingevuld. “IBM is voor mij de afgelopen twintig jaar als een ‘blauwe’ draad geweest in de volle breedte van het oplossings- en dienstenportfolio naar strategische klanten toe. Vanaf het begin van mijn carrière, toen is IBM altijd een belangrijk fundament geweest. Niet in de laatste plaats van mijn eigen tijd binnen de IBM Storage & Systems Group en de 14 jaar daarna als directeur bij een IBM hard- en software partner in Nederland. Die relatie is niet alleen altijd strategisch geweest, maar ook prettig en succesvol”, vertelt Ronald van Heek (foto), oprichter van Proficiency uit.

Van Heek vervolgt: “Het product en diensten portfolio van IBM is ongetwijfeld ongekend in de markt. Van mainframe, tot Unix, OS400 en Linux gebaseerde Power Systems, software defined storage, tape storage, maar inmiddels ook public, hybrid en private cloud. IBM biedt IT infrastructuur oplossingen en diensten in een dermate breed portfolio, dat je voor een klant altijd relevant kunt zijn. IBM is echter ook zoveel meer dan dat. De AI initiatieven van IBM, zoals IBM Watson, worden zo langzamerhand steeds bekender in de markt, maar denk ook aan Cognos en SPSS (bij de meeste studenten in Nederland wel bekend). Maar de Cloud Automation, Machine & Deep Learning, Quantum Computing, HPC en Big Data & Analytics toepassingen, kennen veel mensen nog niet, maar worden door IBM uitermate succesvol in de markt gezet.”

Van Heek besluit: “En dan heb ik het nog niet over de leidende positie die IBM heeft op het gebied van Cloud. Met meer dan 18 miljard dollar omzet in vier kwartalen, is IBM de grootste cloud leverancier in de wereld. Beter nog: cloud van IBM is de cloud voor de enterprise! Met Watson gebaseerde AI en Analytics mogelijkheden ingebakken in de basis. De erkenning van IBM in die cloud markt is eigenlijk pas het afgelopen jaar steeds meer naar buiten gekomen. Als er over de grote cloud vendors werd gesproken had men het al snel alleen maar over Amazon, Google en Microsoft en ja Amazon is de grootste IaaS partij in de wereld, maar met name Microsoft en dus ook IBM bieden veel meer dan dat, waarbij IBM nu met al haar SaaS, PaaS en ook IaaS oplossingen en diensten een enorme opmars heeft gemaakt. IBM staat volop in de aandacht en heeft het stoffige imago al lang van zich afgeschud.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware