Witold Kepinski - 23 februari 2018

Avaya versterkt de bescherming van persoonsgegevens met certificering

Avaya heeft een dubbele certificering ontvangen als gegevenscontroller en gegevensverwerker. De zogeheten Binding Corporate Rules (BCR’s) werden goedgekeurd door de autoriteit gegevensbescherming van de Europese Unie. Hiermee versterkt de wereldleider in zakelijke communicatietechnologie de bescherming van gegevens. Zowel Avaya als zijn klanten en partners beschikken zo over de middelen waarmee het verwerken en delen van persoonsgegevens volledig in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, waar elke organisatie vanaf 25 mei aanstaande aan moet voldoen.

BCR’s zijn interne regels die gelden voor gegevensoverdracht. Het stelt multinationals in staat om binnen hun organisatie persoonsgegevens te delen. "De goedkeuring van onze BCR toont aan dat er bij Avaya een hoge standaard is als het gaat om het verwerken van persoonlijke gegevens en het handhaven van fundamentele privacy beginselen, zoals databeveiliging, transparantie en de kwaliteit van gegevens. Bescherming van de persoonlijke gegevens van onze stakeholders zal altijd topprioriteit voor Avaya zijn”, zei Koldo Loidi, Global Data Privacy Officer bij Avaya. Avaya heeft de goedkeuring van de BCR ontvangen als controller en als verwerker van persoonlijke gegevens, wat betekent dat de goedkeuring alle Avaya-procedures voor de verwerking van persoonsgegevens omvat.

Avaya heeft ook aangekondigd dat het nieuwe overeenkomsten voor dataverwerking introduceert voor alle klanten en partners die vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 is iedere organisatie gebonden aan het nieuwe wettelijke kader voor gegevensbescherming in de EU. Deze overeenkomsten voldoen aan alle wettelijke vereisten binnen de AVG, waardoor klanten en wederverkopers de nodige contractuele rechten hebben om controle te hebben over gegevens die aan Avaya zijn toevertrouwd.

"Dit is een andere belangrijke mijlpaal voor Avaya, waarmee wederom onze inzet om onze klanten en partners te ondersteunen wordt aangetoond. Door de BCR-certificering kunnen we onze stakeholders laten zien hoe serieus we onze verantwoordelijkheden op het gebied van gegevensbescherming nemen - en hoe ver we zullen gaan om deze te realiseren”, aldus Andzelika Godek, Avaya Associate General Counsel voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!