Ruckus IoT Suite beveiligt IoT-toegangsnetwerken
23-02-2018 | door: Redactie

Ruckus IoT Suite beveiligt IoT-toegangsnetwerken

Ruckus Networks, een ARRIS-onderneming, introduceert de Ruckus IoT Suite. Daarmee kunnen organisaties meerdere IoT-netwerken eenvoudig samenvoegen tot één beveiligd IoT-toegangsnetwerk. De Ruckus IoT Suite versnelt daarnaast de return-on-investment (ROI) tijd en verlaagt de implementatiekosten door gebruik te maken van een gemeenschappelijke infrastructuur tussen het draadloze lokale netwerk (WLAN) en het IoT-toegangsnetwerk.

Volgens marktonderzoeksbureau IDC is IoT edge infrastructuur in opkomst als belangrijk groeidomein en is het een prioriteit voor bedrijven om de snelgroeiende IoT-toepassingsruimte te ondersteunen. Binnen deze edge infrastructuur – die naar verwachting in 2021 bijna $ 3,4 miljard zal bereiken – is netwerkapparatuur het snelst groeiende segment, met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van meer dan 30 procent. Deze groei wordt gedreven door de behoefte aan continuïteit van de toepassing en hoge prestaties in combinatie met betrouwbare en veilige connectiviteit.

"Beveiligde IoT-netwerkimplementaties bij bedrijven zijn nog niet goed van de grond gekomen vanwege een gefragmenteerde markt met specifieke oplossingen voor eenmalige toepassingen van use cases”, stelt Rohit Mehra, vice president netwerkinfrastructuur bij IDC. "Een multi-standaard IoT-toegangsnetwerk dat gebruikmaakt van bestaande hardware, software en beveiligingsmogelijkheden aan de rand van netwerken, is een must voor de meeste organisaties om IoT te implementeren. De Ruckus IoT Suite adresseert deze specifieke kenmerken en is een goede eerste stap om een bredere multi-mode IoT-netwerkimplementatie mogelijk te maken.”

"Organisaties onderzoeken hoe IoT hen kan helpen de operationele efficiëntie te verbeteren, de omzet te verhogen en de klantervaring te verbeteren. De mogelijkheid om dat te doen wordt echter beperkt door de IoT-netwerken van vandaag die in silo’s acteren", zegt Dan Rabinovitsj, president van Ruckus Networks. “Ruckus biedt de markt de cruciale 'lijm' om de wereld van sensoren, camera's en dingen in de wereld van big data en analyses aan elkaar te verbinden. We hebben niet alleen de fragmentatie van de PHY-laag aangepakt, maar ook een open API gecreëerd voor zowel publieke als private clouds, wat gemakkelijke en veilige integratie met een verscheidenheid aan partners mogelijk maakt.”

Een geconsolideerd IoT-toegangsnetwerk bouwen
Een IoT-toegangsnetwerk moet meerdere toegangstechnologieën samenvoegen, terwijl het de voorzieningen voor bevoorrading, beheer en beveiliging moet leveren die in moderne IP-gebaseerde netwerken zitten. Een dergelijk netwerk moet communicatie tussen de eindpunten faciliteren en integratie met analytics software en services mogelijk maken. De Ruckus IoT Suite bestaat uit:

Ruckus IoT-ready access points (AP's) - AP's die geschikt zijn voor Ruckus IoT-modules om draadloze multi-standaard toegang in te stellen voor WiFi en niet-WiFi IoT-eindpunten; en non-internet protocol (IP) eindpuntcommunicatie te vertalen naar IP.

Ruckus IoT-modules - Radio- of radio- en sensorapparaten die verbinding maken met een Ruckus IoT-ready AP om eindpunt-connectiviteit mogelijk te maken op basis van standaarden zoals Bluetooth Low Energy (BLE), Zigbee en LoRa-protocollen.

Ruckus SmartZone controller – Een WLAN-controller die een enkele beheerinterface biedt voor zowel het WLAN- als het IoT-toegangsnetwerk.

Ruckus IoT controller - Een virtuele controller, ingezet in combinatie met een Ruckus SmartZone OS-gebaseerde controller, die connectiviteits-, apparaat- en beveiligingsbeheerfuncties voor niet-WiFi-apparaten uitvoert; faciliteert eindpunt coördinatie en biedt API's integratie met analyse software en IoT-clouddiensten.

Beveiliging van het IoT-toegangsnetwerk en IoT-eindpunten
Beveiligingsproblemen staan bovenaan de lijst met factoren die bijdragen aan vertragingen in de implementatie van IoT-oplossingen. De Ruckus IoT Suite biedt een oplossing voor dergelijke problemen via een meerlagige aanpak, met digitale certificaten, isolatie van verkeer, fysieke beveiliging en encryptie.

IoT Solution Ecosysteem inschakelen
Bedrijven en organisaties die IoT implementeren, moeten de terugverdientijd verlagen en de ROI verhogen om de implementaties te rechtvaardigen. Door het realiseren van oplossingen voor richtlijnen tussen IoT policies met toonaangevende operationele - en klanttechnologie, kunnen sneller de investeringswinsten in IoT worden behaald. Dankzij het gebruik van een Ruckus IoT-toegangsnetwerk en de oplossingen van Ruckus IoT-ecosysteem partners kunnen onder meer hotels, scholen, universiteiten en slimme steden de ervaringen van hun eindgebruikers verbeteren.

De Ruckus IoT Suite zal vanaf het tweede kwartaal 2018 verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie: Ruckus Networks.

Terug naar nieuws overzicht