OVH presenteert nieuwe Load Balancer
23-02-2018 | door: Redactie

OVH presenteert nieuwe Load Balancer

OVH presenteert een nieuwe Load Balancer. De tool is gebaseerd op open source-oplossingen HAProxy en Hginx, en kan al het http-, TCP-, en UDP-verkeer verdelen. Het risico op downtime is nihil, waardoor onderhoud van infrastructuren altijd mogelijk is.  

Een Load Balancer is volgens OVH essentieel voor IT-systemen die veel te maken hebben met fluctueringen in verkeer en zo snel mogelijk moeten reageren op veranderingen. De OVH Load Balancer integreert diverse features die geoptimaliseerd worden om configuratie mogelijk te maken. De oplossing is ontwikkeld om veelvoorkomende risico’s te voorkomen. “Onze klanten willen flexibiliteit, aangezien infrastructuren groeien en krimpen naarmate er meer of minder activiteit is. De nieuwe Load Balancer biedt een high-performance oplossing voor het ontwikkelen van flexibele architecturen. Dit zorgt ervoor dat de gebruikerservaring goed blijft, zelfs wanneer er veel verkeer of een externe aanval is”, aldus Arnaud Jost, DevOps bij OVH.

“Aan het einde van het jaar hadden we verschillende dagen met verkooppieken”, zegt Guillaume Morlet, CTO van Smart Traffik. “De load balancing werkte erg goed op Black Friday. Op deze dag hadden we bijna 15 miljoen hits, wat voor ons een record was. Met deze nieuwste Load Balancer kan onze infrastructuur zonder problemen verkeerspieken opvangen en blijft alles beschikbaar. Op deze manier kunnen we de komende jaren met een gerust hart verder groeien.”  

Lees hier meer over de nieuwe Load Balancer-oplossing.

Terug naar nieuws overzicht