Witold Kepinski - 25 februari 2018

Data eXcellence koopt datamigratiespecialist ITCG

De holding van Data eXcellence heeft alle aandelen overgenomen van ITCG Projects. Met deze overname zet Data eXcellence een belangrijke stap in haar visie om de leidende datamigratiespecialist in Europa te worden, zowel in omvang als op het gebied van kennis. Financiële details over deze overname worden niet bekend gemaakt.

Met de combinatie van ITCG en Data eXcellence zijn er meer dan vijftig datamigratiespecialisten in huis die gezamenlijk meer dan 500.000 uur ervaring hebben in het uitvoeren van complexe datamigratietrajecten. Hiermee wordt Data eXcellence Europees marktleider gespecialiseerd in datamigraties.

Grotere markt en toevoeging domeinkennis

Waar Data eXcellence zich over het algemeen richt op financiële dienstverleners, richt ITCG zich over het algemeen op (semi)overheid, uitgevers, telecommunicatie, woningcorporaties, utilities en finance. Met deze overname adresseert Data eXcellence een grotere markt en wordt belangrijke domeinkennis toegevoegd.

Datamigratiediensten

ITCG heeft zich de laatste jaren toenemend gericht op het leveren van datamigratiediensten. Deze focus heeft geleid tot nog meer tevreden klanten en een hechte groep medewerkers die met veel passie en plezier werkt. "Met de verkoop van ITCG aan Data eXcellence wordt een volgende stap gezet in de ontwikkeling van ITCG", aldus Harald Kikkers, oud-aandeelhouder van ITGC. "Het is een stap waarmee het bedrijf verder kan groeien, waarmee we onze innovatiekrachten bundelen en waarmee we onze klanten van een breder pakket migratiediensten kunnen voorzien."

Dienstenportfolio

Ook Guido Jurgens is content met de overname. Volgens de directeur van Data eXcellence versnelt zijn bedrijf hiermee de uitvoering van haar strategie om de leidende datamigratiespecialist in Europa te zijn. "ITCG heeft excellente mensen, enorm veel ervaring en een ongelofelijke passie voor het vak. Daarnaast biedt het dienstenportfolio van ITCG een verbreding waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Onze gezamenlijke focus is en blijft datamigratie. Wij verwachten dat ITCG en haar medewerkers binnen ons bedrijf een succesvolle toekomst tegemoet gaan. We voelden vanaf het eerste contact een goede klik met iedereen, de cultuurwaarden van beide organisaties liggen heel dicht bij elkaar. We kijken dan ook erg uit naar de samensmelting van de twee bedrijven.“

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!