'HTTPS biedt geen garantie op veiligheid'

25-02-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

'HTTPS biedt geen garantie op veiligheid'

In 2017 circuleerde er vier keer meer potentieel malwareverkeer dan het jaar voordien. Het overgrote deel daarvan is tegenwoordig ook versleuteld, waardoor ook https geen garantie is om veilig te kunnen surfen.

Dat bleek uit het jaarlijkse cybersecurityrapport van Cisco, een internationale producent van netwerkhardware. Volgens het rapport is het malwareverkeer het afgelopen jaar enorm toegenomen. Cisco detecteerde vier keer meer potentieel malwareverkeer dan het jaar voordien en in totaal ontdekten ze 224 nieuwe types malware.

Helft van het internetverkeer versleuteld

Tegenwoordig is de helft van het totale internetverkeer al versleuteld. Dat maakt het moeilijker om potentiële bedreigingen te identificeren. Hackers zouden ook steeds meer gebruik maken van vertrouwde platformen zoals Google en Dropbox om malware te verspreiden.

Uit het onderzoek bleek ook dat de beveiliging van 'slimme toestellen' nog steeds aan wensen overlaat. 83 procent van de toestellen zou nog altijd vatbaar zijn voor een aanval als Mirai, het IoT-botnet dat in 2016 het internet lam legde. Na een bevraging bleek ook dat slechts 13 procent gelooft dat IoT-botnets een gevaar kunnen zijn voor hun bedrijf. Dat terwijl iets minder dan de helft van de bevraagde bedrijven in 2017 het slachtoffer werd van een DDoS-aanval.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Security