Lenovo Data Center Group vergroot focus op telecominfrastructuur en IoT

27-02-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo Data Center Group vergroot focus op telecominfrastructuur en IoT

Lenovo Data Center Group (DCG) gaat telecom- en IoT-infrastructuur ondersteunen met een reeks nieuwe software-oplossingen. Daarnaast kondigt het bedrijf aan een voor prestaties geoptimaliseerd aanbod op basis van Lenovo’s ThinkSystem SR630/SR630-servers en -switches, Red Hat OpenStack Platform en Mellanox ConnectX-4 NIC's te lanceren. Robert Vrij gaat per 1 maart aan de slag bij Lenovo als senior vice president, Europe, Middle East and Africa (EMEA) en hoofd van worldwide global accounts.

Het bedrijf kondigt aan innovatieplatforms voor klantgerichte oplossingen te gaan ontwikkelen. Lenovo bouwt verder en werkt samen aan NFV-hardware- en -softwareoplossingen op basis van The Open Compute Project en andere normen. In zijn nieuwe IoT-divisie helpt Lenovo klanten hun traditionele end-points om te zetten in slimme en verbonden apparaten voor betere productiviteit en hogere efficiëntie.

Voor prestaties geoptimaliseerde producten

Lenovo lanceert tijdens MWC 2018 een voor prestaties geoptimaliseerd aanbod op basis van Lenovo’s ThinkSystem SR630/SR630-servers en -switches, Red Hat OpenStack Platform en Mellanox ConnectX-4 NIC's. Ook neemt Lenovo deel aan het 'Intel Select Solution for NFV'-programma en biedt het een oplossing die is geoptimaliseerd voor NFV-workloads op basis van encryptie en compressie. De oplossing bestaat uit Intel QuickAssist Technology (QAT) en Intel XXV710 NIC ingeschakeld op Lenovo SR650 / SR630-servers. Lenovo presenteert daarnaast het eerste 5G-ready basisstation op de markt.

Ook kondigt Lenovo aan dat Robert Vrij per 1 maart start als senior vice president, Europe, Middle East and Africa (EMEA) en hoofd van worldwide global accounts waaronder de global communication service providers voor Lenovo Data Center Group. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het opbouwen en behouden van relaties met serviceproviders en channelpartners en de strategie en groei voor DCG-channelpartners.

Terug naar nieuws overzicht