Sophos introduceert met Next-Gen Endpoint Security geïntegreerde UEM-oplossing

27-02-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Sophos introduceert met Next-Gen Endpoint Security geïntegreerde UEM-oplossing

Sophos introduceert Sophos Mobile 8, de nieuwste versie van zijn Unified Endpoint Management- en mobiele beveiligingsoplossing. Met deze nieuwe versie kunnen systeembeheerders zowel zakelijke als privé Mac’s, Windows- en mobiele endpoints beheren en beveiligen via het cloudgebaseerde Sophos Central Management-platform.

Deze benadering van endpoint management zorgt voor een consistent beveiligingsbeleid en veilige toegang tot bronnen, ongeacht het apparaat van medewerkers. Sophos Mobile 8 voegt een reeks beheerfuncties toe waaronder management en configuratie voor MacOS, Windows 10-applicatiemanagement en uitgebreide beheerfunctionaliteiten voor Android en iOS.

Beheer vanaf één platform

"Mobiele apparaten blijven het snelst groeiende malwaredoelwit", aldus Dan Schiappa, Senior Vice President en General Manager van Products bij Sophos. "Persoonlijke en IoT-apparaten op het netwerk vormen een aanzienlijke bedreiging voor de bedrijfsveiligheid als gevolg van onder meer beheerproblemen. Met Sophos Mobile 8 kunnen IT-beheerders, ongeacht bedrijfsgrootte, MacOS-, Windows- en mobiele endpoints beheren en beveiligen vanaf één enkel beheerplatform. Deze gestroomlijnde benadering van securitymanagement bespaart zowel beheerder als gebruiker veel tijd en doet de productiviteit stijgen."

Als antwoord op de toename van mobiele malware en ransomware omvat Sophos Mobile 8 de nieuwste mobiele beveiligings- en anti-ransomwaretechnologie om apparaten te beschermen tegen het threat landscape. In 2017 verwerkte SophosLabs meer dan 10 miljoen Android-samples (in 2016 waren dit er 8,5 miljoen) die voor analyse werden ingediend. Binnen die steekproef werden er bijna 3,5 miljoen als mogelijk verdacht of kwaadaardige apps beschouwd, waarvan 77 procent malware was. Onlangs ontdekte SophosLabs dat aanvallers steeds vaker Google Play gebruiken om schadelijke apps zoals cryptocurrency mining of ongewenste reclame te installeren die een verscheidenheid aan problemen kunnen veroorzaken.

Beschikbaarheid

Sophos Mobile 8 is nu beschikbaar op zowel het cloudgebaseerde Sophos Central-platform als voor installatie op locatie. Meer over malware is te lezen via Sophos’ 2018 Malware Forecast.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security