Redactie - 28 februari 2018

Active Archive: Use what you have, samenwerking met storage vendoren

Active Archive: Use what you have, samenwerking met storage vendoren image

De active archive solution verplaatst minder frequent gebruikte data van de primaire storage omgeving naar een innovatief en kosten-efficiënt datamanagement platform. In eerste instantie heeft het active archive platform ervoor gezorgd dat de steeds groeiende data aanwas een kosteneffectieve landingsplaats kreeg maar de digitale revolutie is in volle vaart en veranderingen hebben elkaar nog nooit zo snel opgevolgd als nu. Een prachtige combinatie van object storage, S3 en een high-end data managementsysteem maakt het mogelijk dat ook uw archive omgeving “high-availability” karakteristieken krijgt. 

De active archive oplossing werkt met de inzet van een meta data managementsysteem als een multi layer storage platform waarbij delen van het archief naar “customer purpose” wens ingericht kan worden. In de engine van het platform wordt adequaat samengewerkt met de huidige voorhanden zijnde/bestaande storage oplossing. Delen van de metadata-management oplossing worden verdeeld over de flash, HA Tiers van de primaire storage omgeving en delen worden weggeschreven naar het flash denkvermogen van de object S3 en datalake solution.

Hierdoor wordt het mogelijk om zelfs data die in een tape storage gebaseerd datalake staan per direct beschikbaar te maken. Door meta data te verrijken(ingesten) zijn onderwerpen beter vindbaar en kunnen naargelang dit wenselijk is ook “machine learning” en “artificial intelligence” toepassingen de solution compleet maken. Uiteraard verwacht u dat de vereiste onderdelen af te vinken zijn, datamanagement, storage management, data protectie, data migratie en kosten-efficiëntie horen natuurlijk tot de basis mogelijkheden.

Omdat de active archive solution een aanvullende functionaliteit bezit is een samenwerking met een storage leverancier wenselijk. 

Storage vendor IBM heeft deze boodschap heel goed begrepen. Uiteraard heeft IBM een prachtig IT-reseller landschap waar specialisten diverse verticals bedienen, maar de komst en samenwerking met Pronovus leverde alle partijen veel voordeel op. Het nieuwe IT-landschap zorgt ervoor dat resellers zich moeten differentiëren om de concurrentie bij te benen en dat terwijl deze zelfde differentiatie ervoor zorgt dat een reseller niet meer op alle vlakken kan blijven specialiseren.

IBM voorzag met een welhaast visionaire blik dat Pronovus als “value added partner” de specialisme pijnen zou kunnen verzachten. Binnen de IBM-Pronovus samenwerking snijdt Pronovus vele gemeenschappelijke verticale markten aan. Zo worden nationale overheden, Belgische en Nederlandse Healthcare, CCTV, IoT, Broadcast & Media omgevingen in een drie eenheid bedient. IBM, Pronovus, reseller.

We hoeven verder niet onder stoelen en banken te steken dat Pronovus een voorvechter en specialist op het gebied van Tape storage is. Het aandeel Tape storage fors groeit, zeker nu nieuwe data storage; Object storage ,S3, Hybride Cloud en data-laking aanzienlijke vormen aannemen. Pronovus is dan ook Tape media distributeur want een data cartridge koop je niet bij de kruidenier om de hoek maar bij een tape storage kennishuis dat begrijpt dat de ene data de andere niet is.

Dus…. IBM en Pronovus brengen zicht en grip op uw dataexplosie!

Door: Harold Koenders (foto), Director Active Archive bij Pronovus

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!