Red Hat helpt cloud automatisering strategieën te versnellen
28-02-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat helpt cloud automatisering strategieën te versnellen

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de nieuwste versies van Red Hat Satellite en Red Hat CloudForms aan. De updates in het beheerportfolio zijn bedoeld om zowel het gebruik van op Red Hat gebaseerde cloudomgevingen te versnellen als het automatiseren en vereenvoudigen van infrastructuurbeheer. Ook lanceert het bedrijf Red Hat Consulting, waarmee het klanten helpt nieuwe technologieën sneller in hun bedrijfsvoering te integreren.

IT-infrastructuren worden door ongelijksoortige systemen, gevirtualiseerde omgevingen, private cloud deployments en public cloud instances steeds complexer. Het heterogene karakter van moderne enterprise computing vereist een nieuw type beheeroplossing. Een die de snelheid, schaalbaarheid en stabiliteit kan verbeteren en daarnaast een duidelijk beeld van disparate infrastructuren biedt.

Risico's verhelpen met Ansible-playbooks

De nieuwste versie van Red Hat Satellite en Red Hat CloudForms helpt hierbij dankzij de verbeterde integratie met Red Hat Insights en Red Hat Ansible Tower. Door deze integratie kunnen gebruikers niet alleen kritieke risico’s ontdekken maar ook veranderingsplannen maken en automatisch Ansible-playbooks genereren om de risico’s te verhelpen. Deze integraties zijn samen met aanvullende productverbeteringen ontworpen om de agility te verbeteren en de complexiteit voor hybride cloudklanten te verminderen.

Automatisering is een belangrijk onderdeel van digitale transformatie. Het helpt bij de efficiëntie, levert sneller waarde en helpt bij het oplossen van zakelijke en IT-uitdagingen. Door de Ansible-technologie verder te integreren in het managementportfolio wil Red Hat organisaties een flexibelere en consistentere manier bieden om Red Hat-omgevingen en een hybride infrastructuur te beheren. Met automatisering als basisfunctionaliteit kunnen Red Hat Satellite 6.3 en Red Hat CloudForms 4.6 organisaties helpen om IT-implementaties en -updates te versnellen door middel van verbeterde provisioning, met behoud van stabiliteit en prestaties.

Red Hat Satellite 6.3

Red Hat Satellite kan een dynamische voorraadbron bieden via Red Hat Ansible Tower. Dit biedt IT-teams die van hun complexe omgevingen af willen meer flexibiliteit. Red Hat Satellite 6.3 kan ook geïntegreerd worden met Red Hat Insights, een voorspellend analyseplatform. De verbeterde integratie biedt nieuwe widgets voor Insights-acties en Insights-risicosamenvatting. Daarmee kunnen organisaties proactiever bedreigingen voor prestaties en stabiliteit ontdekken.

Red Hat Satellite 6.3 biedt ook meer flexibiliteit voor hybride cloud computing met de ondersteuning voor Satellite en Satellite Capsule Server op Amazon EC2. Naarmate bedrijven hun workloads uitbreiden in public clouds, is het belangrijk om meer consistente en enterprise-schaal systeembeheermogelijkheden te hebben. Red Hat Satellite-klanten kunnen hun Red Hat-infrastructuur nu beheren op Amazon EC2 en kunnen vertrouwen op Red Hat's wereldwijde klantenondersteuning.

Red Hat CloudForms 4.6

Red Hat CloudForms 4.6 bouwt voort op de op automatisering gerichte basis voor multi-cloudbeheer die in CloudForms 4.5 is geïntroduceerd, inclusief meer ondersteuning voor de geautomatiseerde infrastructuur-provisioning en -scaling van Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat Openstack Platform-implementaties. CloudForms 4.6 is ontworpen om meer Ansible-mogelijkheden binnen CloudForms native beschikbaar te maken, inclusief de mogelijkheid voor CloudForms om Ansible-playbooks uit te voeren en zichtbaar te maken evenals te linken naar door Ansible geïmplementeerde computerresources.

Red Hat CloudForms 4.6 introduceert ook Lenovo XClarity als de eerste aanbieder van een fysieke infrastructuur. CloudForms kan daardoor verder gaan dan hybride cloudbeheer en een hybride infrastructuur beheren.

Red Hat Consulting

Red Hat Consulting levert diensten en expertise waarmee klanten sneller en effectiever nieuwe technologieën in hun bestaande bedrijfsvoering kunnen integreren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van trainingen en het in kaart brengen van hun technologisch landschap. Hierdoor kunnen bedrijven het maximale halen uit hun investeringen, hun systeembeheer en automatiseringsimplementaties.

Joe Fitzgerald, vice president en general manager Management bij Red Hat: “Sneller kunnen schalen en implementeren zijn de belangrijkste mogelijkheden die digitale transformatie biedt, waardoor bedrijven nieuwe digitale technologieën kunnen omarmen om gedifferentieerde producten en diensten te bieden. Deze flexibiliteit vereist echter vaak een nieuwe beheeraanpak, een die voortbouwt op een basis van taakautomatisering om beter om te gaan met de toegenomen complexiteit. Met de aankondiging van vandaag blijft Red Hat het beheeraanbod uitbouwen op basis van de krachtige automatiseringsmogelijkheden van Ansible. Onze klanten kunnen daardoor nieuwe technologieën toepassen en tegelijkertijd meer controle over hun hybride cloudinfrastructuur behouden.”

Beschikbaarheid

Red Hat Satellite 6.3 is algemeen beschikbaar voor alle Red Hat Satellite-klanten met een geldig abonnement. Red Hat CloudForms 4.6 zal binnenkort beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de Red Hat Customer Portal.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud