Wouter Hoeffnagel - 02 maart 2018

Red Hat maakt Azul Zing-runtime beschikbaar voor JBoss Data Grid gebruikers

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, breidt zijn samenwerking uit met Azul Systems. De high-density opslagmogelijkheden van Azul Systems worden hierdoor aan de in-memory datamanagement-technologie Red Hat JBoss Data Grid toegevoegd. De overeenkomst is een voortzetting van een eerdere samenwerking tussen de twee bedrijven en voegt rechten voor Azul Zing toe aan JBoss Data Grid-abonnementen. Klanten kunnen hierdoor beter voldoen aan de snelheids- en volumebehoeften voor hun big data-omgevingen.

De Azul Zing-runtime voor Java is ontworpen om high performance on-heap storage te ondersteunen waardoor het geschikt is voor JBoss Data Grid-implementaties met grote in-memory data sets. Door Zing aan te bieden bij JBoss Data Grid breidt Red Hat de ondersteuning uit voor het persistent gebruik van Java-instances die tot acht terabyte aan geheugen kunnen beheren en ontworpen zijn om het aantal vereiste nodes in het cluster te verminderen en de implementatie en het beheer te vereenvoudigen.

Garbage collection pauses

Garbage collection pauses kunnen belangrijk zijn in industrieën waarin snelheid, consistente prestaties en uptime belangrijk zijn en het datavolume toeneemt. De Zing C4 Garbage Collector elimineert haperingen bij het uitvoeren van applicaties. Dit probleem komt vaak voor in Java-omgevingen, wat verergerd kan worden door het gebruik van grotere JVM-heaps die nodig zijn voor high performance big data-applicaties. Voor deze applicaties kunnen JBoss Data Grid en Zing consistente prestaties en schaalbaarheid bieden.

"Moderne applicaties kunnen profiteren van data grid-technologie om de prestaties en beschikbaarheid te verbeteren en de latency te verminderen. De combinatie van JBoss Data Grid en Zing biedt Red Hat-klanten de mogelijkheid te profiteren van de grote on-heap storage en persistent operations van Zing om grootschalige dataverwerking voor applicaties te ondersteunen, inclusief low-latency stream processing en search", legt Matt Aslett, Research Director, Data Platforms and Analytics bij 451 Research, uit.

Gratis upgrade

Door de overeenkomst is Zing nu beschikbaar als een gratis upgrade-optie voor gebruikers van JBoss Data Grid met ondersteuningscontracten.

“We zijn verheugd onze samenwerking met Azul te verdiepen en zijn van plan om samen te werken aan het gemeenschappelijke doel om klanten te helpen de prestaties en schaalbaarheid van hun big data-omgevingen te verbeteren", zegt Rob Cardwell, vice president Vertical Markets and Solutions bij Red Hat. Scott Sellers, president en CEO bij Azul Systems, voegt toe: “Het Azul-team anticipeert continu op de steeds veranderende eisen van zowel gebruikers als aan technologie. Door de uitgebreide samenwerking met Red Hat krijgen klanten toegang tot een snellere, krachtigere en meer schaalbare oplossing om beter aan deze prestatie-eisen te kunnen voldoen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!