Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2018

Riverbed voegt AWS Direct Connect en Azure ExpressRoute ondersteuning tot aan SteelConnect

Riverbed voegt AWS Direct Connect en Azure ExpressRoute ondersteuning tot aan SteelConnect image

Riverbed Technology breidt zijn SD-WAN- en cloudnetwerkoplossing SteelConnect uit. SteelConnect is een SD-WAN-oplossing die volledige connectiviteit en op policy’s gebaseerde orkestratie biedt binnen de totale gedistribueerde netwerk-fabric: hybride WAN, LAN/WLAN op vestigingen, datacenters en de cloud. Nieuw is onder meer ondersteuning voor AWS Direct Connect en Azure ExpressRoute, evenals integratiemogelijkheden tussen SteelConnect en Riverbed Xirrus-wifi met zero-touch provisioning van Riverbed Xirrus-access points. Daarnaast is flexibele provisioning mogelijk met de toevoeging van draadloze opties voor LTE voor SteelConnect SD-WAN-gateways.

Bedrijven werken aan de adoptie van meer cloudapplicaties en -diensten om zo de digitale transformatie te versnellen, de flexibiliteit te vergroten en de kosten te verlagen. Dat leidt echter tot een hybride IT-landschap met meer complexiteit en hogere veiligheidsrisico’s. Volgens een recente studie van ESG zegt 91 procent van de onderzochte bedrijven dat de inzet van cloudapplicaties heeft geleid tot meer complexiteit op het gebied van het beheren van IT op vestigingen. Het brede gebruik van mobiele apparatuur en de opkomst van het Internet of Things zorgen daarnaast voor extra uitdagingen op het gebied van veilige toegang tot netwerken en het beheer ervan, onder meer door de exponentiële groei van apparatuur aan de rand van het netwerk.

Software-defined en cloudcentrische benadering

Om te kunnen inspelen op deze uitdagingen, biedt Riverbed SteelConnect een nieuwe, software-defined en cloudcentrische benadering. Die zorgt voor meer flexibiliteit en efficiency, zodat organisaties hun digitale doelen sneller kunnen behalen. Riverbed meldt dat inmiddels honderden bedrijven in uiteenlopende sectoren gebruik maken van Riverbed SteelConnect.

“Conventionele benaderingen van networking zijn gedateerd en niet meer in lijn met moderne use cases. Die voorzien niet in de wendbaarheid en flexibiliteit die de IT-professional nodig heeft om de business te ondersteunen, vooral wanneer een organisatie digitale en cloudinitiatieven wil ontplooien”, zegt Paul O’Farrell, Senior Vice-Pesident en General Manager van de Cloud Infrastructure Business Unit van Riverbed. Riverbed SteelConnect helpt organisaties de traditionele beperkingen te doorbreken door zero-touch provisioning en de op policy’s gebaseerde orkestratie mogelijk te maken binnen de volledige gedistribueerde fabric: WAN, LAN/WLAN, datacenter en de cloud.

AWS Direct Connect en Azure ExpressRoute

Riverbed SteelConnect ondersteunt AWS Direct Connect en Azure ExpressRoute, wat zorgt voor meer flexibiliteit op het gebied van deployment. Klanten kunnen hun cloudomgevingen veilig via het publieke internet of eigen private links koppelen met het oog op geautomatiseerde cloudconnectiviteit en betere prestaties op basis van single-click cloudautomatisering.

Riverbed SteelConnect SD-WAN kan worden geïntegreerd met Xirrus-wifi voor makkelijke deployment en vereenvoudigd beheer van cloudnetwerken. Klanten beheren hun SD-WAN en wifi via een centrale cloudconsole met zero-touch provisioning van Riverbed Xirrus-wifi-access points, het creëren van wifi-netwerken en wifi-monitoring.

Ondersteuning voor LTE-uplinks

Ook ondersteunt de oplossing LTE-uplinks voor verschillende use cases, waaronder back-upnetwerkconnectiviteit voor (pop-up)winkels, in landelijke gebieden of voor de mobiele retail. Door de inzet van LTE kunnen retailers volgens Riverbed hun bereik en de productiviteit optimaliseren, terwijl zij flexibiliteit van het netwerk vergroten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!