Witold Kepinski - 06 maart 2018

Pure Storage boekt recordkwartaal

Pure Storage boekt recordkwartaal image

Pure Storage, aanbieder van flash arrays opslagoplossingen, heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn omzet aanzienlijk verhoogd, waarmee het voor de eerste keer een jaaromzet van een miljard dollar behaalde. Het nettoverlies is aanzienlijk verminderd.

Pure Storage verhoogde zijn omzet met 48 procent tot 338 miljoen dollar aan het eind van januari van het vierde kwartaal van het fiscale jaar. Zoals verwacht heeft Pure Storage over het hele jaar neer dan 1 miljard dollar gehaald, om precies te zijn 1.023 miljard dollar, een stijging van 41 procent. Het nettoverlies over het hele jaar bedroeg 177,6 miljoen dollar. CEO Charles Giancarlo sprak van een belangrijke mijlpaal." it kwartaal markeert een belangrijke mijlpaal voor Pure met een omzet van 1 miljard dollar per jaar en het behalen van niet-GAAP winstgevendheid. Het momentum in de business is sterk, omdat we onze drive voortzetten om klanten te helpen data om te zetten in intelligentie en voordeel."

Winst

Er is ook voor het eerst sprake van een brutowinst, tenminste als men de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) niet toepast. Het nettoverlies bedraagt 11,9 miljoen dollar in het vierde kwartaal. De verliezen konden echter worden teruggebracht tot ongeveer een kwart in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar.  CFO Tim Riitters zei dat hij niet-GAAP winstgevendheid wilde bereiken voor een volledig fiscaal jaar. 

Volgens eigen gegevens won Pure Storage in het vierde kwartaal ongeveer nieuwe 500 klanten en steeg het aantal werknemers tot meer dan 2100. Geografisch gezien was 76 procent van de omzet afkomstig uit de Verenigde Staten en 24 procent van de omzet komt uit internationale markten.

Pure Storage technologie is in trek, onder andere door de NVMe (Non Volatile Memory Express) technologie.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!