Witold Kepinski - 06 maart 2018

VMware cloud business groeit stevig door

VMware heeft een goed vierde kwartaal achter de rug, onder ander door meer vraag naar zijn cloud oplossingen. De omzet steeg met 14 procent op jaarbasis tot 2,31 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg 440 miljoen dollar als gevolg van een eenmalige belastingafdracht van 970 miljoen dollar.

VMware CEO Pat Gelsinger (foto) is blij. Gelsinger zegt dat financiële resultaten van VMware goed zijn doordat klanten de cloud strategie aantrekkelijk vinden. Hybride cloud en software-as-a-service waren goed voor acht procent van de totale inkomsten van VMware.

VMware Cloud Provider programma

Ook het VMware Cloud Provider programma is in trek. Het VMware Cloud Provider programma behaalde in het boekjaar 2018 een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 30 procent. De VMware Cloud voor IBM heeft klanten zoals Amdocs, Ricoh en Vodafone.

Gelsinger benadrukte ook het toekomstige belang van VMware's partnerschap met Amazon Web Services (AWS), dat onlangs in de VS werd gelanceerd en beschikbaar komt in Europa. Op 7 maart is er een speciale briefing.

De omzet over het hele jaar groeide met 12 procent naar 7,92 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 570 miljoen dollar.

Dell EMC

De VMware baas geeft geen commentaar op geruchten dat VMware Dell in een omgekeerde fusie zou kunnen kopen, nadat Dell in februari had bevestigd dat het verschillende opties aan het verkennen was.

Tot slot is voormalig VMware channelbaas Ross Brown exit. Brandon Sweeney, senior vice president worldwide sales & operations, leidt nu het VMware Cloud Provider Program.

Door: Witold Kepinski

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!