Redactie - 07 maart 2018

Banensite voor developers Techloop.io start in Nederland

Techloop.io, een internationaal banenplatform voor professionals in de ICT-sector, is vanaf 1 maart 2018 ook actief in Nederland. Het banenplatform, waarbij developers zelf kunnen bepalen wie hen met een aanbod mag benaderen, is met maar liefst 25.000 developers in haar database al zeer succesvol in landen als Tsjechië, Zweden, Slowakije en Hongarije. Het platform is onder developers met name in trek omdat het voorkomt dat ze te vaak worden benaderd voor irrelevante of ongeschikte banen. Met name zeer gespecialiseerde developers hebben dagelijks last van deze praktijken en ondervinden hier grote hinder van, zo beweert Techloop.io.

Developers kiezen zelf

Techloop.io werd in 2015 opgericht door drie ondernemers uit de ICT-sector die het beu waren om dagelijks te worden benaderd door recruiters die met irrelevante of oninteressante aanbiedingen aanklopten. Daarom ontwikkelden ze een online platform waarbij developers zelf op voorhand kunnen bepalen door welke werkgevers en welk type werkgevers ze benaderd mogen worden. Pas als een aanvraag door de developer goedgekeurd is, kan het bedrijf contact met ze opnemen.

Hoe het werkt

Zodra een developer zich heeft aangemeld op Techloop.io, zijn de gegevens geanonimiseerd en beperkt zichtbaar voor potentiële werkgevers. Hierbij kan de developer aangeven door welke werkgevers of type werkgever het wel benaderd zou willen worden. Voldoet een werkgever aan deze voorwaarden, dan kan het aan de developer laten weten dat het geïnteresseerd is. Is dat wederzijds, dan kan de developer zijn of haar gegevens vrijgeven zodat er contact met elkaar kan worden opgenomen om vervolgstappen te bespreken.

Werkgevers in de IT industrie kunnen profiteren van de enorme database van 25.000 developers die Techloop.io inmiddels heeft. Daarnaast hoef het op voorhand geen enorme bedragen te besteden aan dure recruiters die doorgaans weinig succes boeken in de ICT-sector. Werkgevers betalen slechts een kleine fee indien er een match is tussen het bedrijf en de kandidaat.

Techloop.io, van oorsprong een Tsjechisch bedrijf, begon in 2015 en is inmiddels het grootste platform voor developerbanen in Europa. Het platform groeit inmiddels 400% per jaar en breidt dit jaar uit naar diverse landen in Europa, zoals Zweden en Nederland. In de loop van 2018 zullen meer vestigingen in West Europa worden geopend. De vestiging in Nederland aan het Amstelplein in Amsterdam is inmiddels geopend.

Edward Snijders, de vers aangestelde Country Manager bij Techloop.io in Nederland zegt het volgende over het openen van de vestiging in Amsterdam: “Door recruiters benaderd worden met irrelevante of oninteressante vacatures is voor veel developers een van de grootste ergernissen van hun werk. Door Techloop.io behoort dit tot het verleden. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kun je bij Techloop.io zelf aangeven door welke bedrijven je benaderd wilt worden. Pas als jij geïnteresseerd bent, kan een bedrijf contact met je opnemen.

Het platform is met name in Oost-Europese landen een begrip onder developers en we verwachten dat het in Nederland niet anders zal worden. Ook hier hebben we te maken met een zeer hoog gekwalificeerde doelgroep die liever niet teveel tijd kwijt is aan het beoordelen van irrelevante en oninteressante vacatures of opdrachtgevers ”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!