Witold Kepinski - 07 maart 2018

AT&T verzorgt IoT connectiviteit van Caterpillar producten

AT&T verzorgt IoT connectiviteit van Caterpillar producten image

Caterpillar maakt gebruik van AT&T Internet of Things (IoT) om zijn zwaar materieel wereldwijd met elkaar te verbinden en te beheren. De nieuwe meerjarige, mondiale samenwerking verbindt Caterpillar-producten met het AT&T 4G LTE-netwerk.

Caterpillar en zijn vertegenwoordigers en klanten kunnen zo via het AT&T-netwerk, en met gebruik van een AT&T Global SIM-kaart en IoT-managementservices, in meer dan 155 landen wereldwijd de connectiviteit van hun materieel beter volgen, beheren en implementeren.

Caterpillar, een fabrikant van bouw- en mijnbouwmaterieel en industriële elektriciteitsoplossingen, is een pionier op het gebied van industriële IoT voor een groot aantal producten en toepassingen. Caterpillar is een van de bedrijven met het grootste aantal verbonden machines binnen de sectoren waarin zij werkzaam zijn, waaronder bouw, mijnbouw en energie, en vervoer.

Het AT&T-netwerk en de IoT-oplossingen zullen worden ingezet voor Cat® Connect, de IoT-technologie- en servicestoolkit van Caterpillar. Door in bijna realtime informatie te verzamelen over de prestaties van machines op de werkplaats, biedt de oplossing naar verwachting betere efficiëntie, verhoogde veiligheid en tijd- en geldbesparing voor Caterpillar, zijn vertegenwoordigers en klanten.

“We helpen Caterpillar de netwerktoegankelijkheid te verhogen en het bereik uit te breiden naar enkele van de meest uitdagende gebieden in de wereld,” aldus Chris Penrose, President van Internet of Things Solutions bij AT&T. “In een complexe mondiale omgeving bieden onze vereenvoudigde oplossingen een verhoogde stabiliteit van de met elkaar verbonden diensten.”

Het wereldwijd in gebruik stellen van IoT-apparaten is geen eenvoudig taak. Dankzij AT&T’s Global SIM, samen met AT&T’s Control Center en AT&T Subscription Management, is Caterpillar in staat apparaten veilig en op afstand te beheren, zich aan te passen aan een veranderende omgeving en dataverbruik te automatiseren. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt en kunnen de kosten onder controle worden gehouden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!