Wouter Hoeffnagel - 07 maart 2018

CloudVPS lanceert virtual private server-portfolio NextVPS

IaaS-provider CloudVPS introduceert NextVPS, een nieuw virtual private server-portfolio (VPS). NextVPS wordt geleverd vanaf een Infrastructure-as-a-Service-dienst gebaseerd op het OpenStack-platform van CloudVPS. De dienst levert stabiele performance, een hoge beschikbaarheid en de mogelijkheden van CloudVPS, zonder dt klanten worden geconfronteerd met de complexiteit in het gebruik en het beheer van een VPS. Klanten betalen per uur in plaats van maand.

Het NextVPS-platform is volledig ISO 9001-, ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd. Data van klanten wort onder meer op SSD-storage drie keer opgeslagen in hetzelfde datacenter. CloudVPS is in de Europese Unie gevestigd, wat bedrijven helpt te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ongelimiteerd dataverkeer is bij NextVPS standaard is inbegrepen en resources kunnen na configuratie direct worden gebruikt. De service kan op ieder moment worden opgeschaald of juist worden opgezegd.

Zonder migratie doorgroeien naar OpenStack

Chris de Jongh, CEO van CloudVPS: “Met NextVPS introduceren we de nieuwe norm voor wat betreft VPS’en en maken we de meest complexe technologie bereikbaar voor iedereen. Naast snelheid, flexibiliteit en een sterke prijs-kwaliteitsverhouding staat hierbij persoonlijke service centraal. Wat dit platform uniek maakt, is het feit dat gebruikers kunnen doorgroeien naar OpenStack zonder daarvoor hun omgeving te hoeven migreren.”

Bij het aanmaken van een VPS kunnen klanten kiezen voor een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem, veelvoorkomende middleware en applicatiestacks en/of control panels. Klanten krijgen hiervoor toegang tot een self-service-portal. Deze portal biedt ook inzicht in account- en facturatiegegevens en in het verbruik van de afgenomen resources. CloudVPS is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van de onderliggende hardware en software.

SLA's en supportmogelijkheden

CloudVPS biedt met zijn NextVPS-platform nieuwe service level agreements en supportmogelijkheden. Met de SLA’s weten klanten precies wat ze aan beschikbaarheid mogen verwachten en welke verantwoordelijkheid CloudVPS neemt in het aanbieden van NextVPS. De dienst kan op elk moment worden afgenomen zonder daarvoor een langlopend contract aan te gaan.

Enkele kenmerken van NextVPS zijn:

  • High-availability platform
  • SSD-storage met drie keer dataopslag
  • Pay-per-hour
  • Portal: self-service portal om de VPS-dienst te beheren en administratieve gegevens in te zien
  • Image Store: direct toepasbare en beschikbare besturingssysteemimages
  • App Store: vooraf geconfigureerde en veelvoorkomende toepassingen van VPS-inrichtingen
  • 4x40 Gbps platforminfrastructuur en 4x10 Gbps ontsluiting op het netwerk voor high-performance en redundante netwerkkoppelingen
  • Meerdere availability-zones voor fysieke scheiding
  • ISO 9001-/ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd
  • Gehuisvest in Nederlandse datacenters

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!