Witold Kepinski - 08 maart 2018

Dropbox maakt gebruik van Equinix Cloud Exchange Fabric

Dropbox maakt gebruik van Equinix Cloud Exchange Fabric image

Dropbox heeft  plannen aangekondigd om zijn wereldwijde privénetwerk verder uit te breiden door zijn wereldwijde samenwerkingsplatform op de Equinix Cloud Exchange Fabric aan te bieden, en door zes nieuwe points of presence te lanceren in Noord-Amerika en Europa die de prestaties en betrouwbaarheid voor gebruikers wereldwijd verbeteren.

"Door de afgelopen twee jaar netwerkinfrastructuur over de hele wereld uit te rollen, hebben we de prestaties en betrouwbaarheid voor al onze gebruikers verbeterd door hen meer directe toegang tot onze datacenters te geven", zegt Akhil Gupta, Vice President Infrastructure, Dropbox. "De verbeteringen die we vandaag aankondigen, zullen deze voordelen uitbreiden naar nog meer gebruikers over de hele wereld."

Naar verwachting zullen de nieuwe points-of-presence online gaan in Atlanta, Denver, Berlijn en Toronto in de eerste helft van 2018, gevolgd door Stockholm en Oslo in de tweede helft van het jaar. Tegen het einde van 2018 verwacht Dropbox een infrastructuurvoetafdruk te hebben die 29 faciliteiten omvat in 12 landen op vier continenten, waaronder Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Peering

Door netwerkinfrastructuur op te zetten in regio's waar Dropbox een verhoogde acceptatiegraad heeft, kan het bedrijf zijn verkeer via toegewijde bandbreedte vervoeren. Elke accelerator is gebaseerd op co-locatiefaciliteiten die ook infrastructuur van andere ISP's huisvesten; waarvan er veel rechtstreeks in het Dropbox-netwerk zijn aangesloten via een proces dat 'peering' wordt genoemd.

Met Peering kunnen Dropbox-klanten voorkomen dat ze hun verkeer over het open internet verzenden, waar het via een web van verschillende ISP's kan reizen voordat het uiteindelijk de Dropbox-datacenters bereikt. Hoe groter het aantal ISP's waar het verkeer doorheen reist, des te groter het risico van toenemende latentie, wat de betrouwbaarheid kan verminderen en ook de prestaties negatief kan beïnvloeden.

Door te pionieren met Dropbox krijgen klanten toegang tot de snelle, betrouwbare bandbreedte van Dropbox en uitsluitend toegewijd aan hun gebruik; uiteindelijk verbeteren van hun prestaties en betrouwbaarheid. Dropbox biedt gratis peering en heeft momenteel duizenden peeringpartners over de hele wereld.

Equinix Cloud Exchange Fabric

Hoewel de connectiviteit van peering naar Dropbox beschikbaar blijft voor klanten zoals NSP's of bedrijven die meer geavanceerde netwerkprotocollen gebruiken, biedt Dropbox vandaag een tweede optie door deel te nemen aan ECX Fabric. ECX Fabric is een on-demand platform dat Equinix-klanten in staat stelt om op elke Equinix-locatie wereldwijd te ontdekken en dynamisch verbinding te maken met andere klanten zoals Dropbox, inclusief cloudserviceproviders en gebruikers.

Door zijn wereldwijde samenwerkingsplatform op ECX Fabric aan te bieden, zal Dropbox snelle, private verbindingen met gebruikers mogelijk maken via het Equinix wereldwijde platform van meer dan 190 datacenters in 24 landen. Voor bedrijven die eerder niet met Dropbox konden werken vanwege een verscheidenheid aan technische beperkingen, biedt ECX Fabric een manier om verbinding te maken met het Dropbox-netwerk om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren. ECX Fabric is vandaag beschikbaar in Equinix International BusinessExchange (IBX) datacenters in de VS en EMEA, waar Dropbox is gevestigd en de komende maanden wereldwijd zal worden uitgerold.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!