Witold Kepinski - 09 maart 2018

Cegeka vernieuwt ICT van Alrijne Ziekenhuis

Cegeka gaat de ICT van Alrijne Ziekenhuis vernieuwen. De modernisering omvat zowel de transitie naar een toekomstbestendige server- en storageomgeving als het opleveren van een nieuwe werkplek voor de medewerkers. Bij de zoektocht naar een partner, paste Alrijne de “best value procurement-principes” toe. Het onderscheidend vermogen en de innovatieve aanpak van Cegeka maakten het verschil. Alrijne en Cegeka sluiten een overeenkomst af voor de komende 5 jaar.

Alrijne Ziekenhuis vormt samen met de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn Alrijne Zorggroep. Door de fusie in 2015 ontstond de volgende situatie op het ICT vlak: 4 interne datacenters, 4 serveromgevingen, 4 storageomgevingen, 2 back-upomgevingen en verschillende desktoptechnologieën. Samen goed voor de support van ongeveer 593 applicaties, 3000 werkplekken, 4000 medewerkers en 1500 medische apparaten op het netwerk. Het gevolg? Een grote complexiteit en een zware beheerlast.

Een hoogwaardige ICT-ondersteuning is niet alleen noodzakelijk voor de interne werking van Alrijne Ziekenhuis, het vormt ook een cruciale succesfactor voor de tevredenheid van patiënten en artsen over de zorgprocessen. Dus ging Alrijne op basis van de best value procurement-principes op zoek naar een betrouwbare IT-partner. Cegeka kwam met een volledig plan van aanpak dat aan alle voorwaarden voldeed. Dat plan bindt beide partijen aan elkaar voor de komende 5 jaar.

Cegeka zal de transitie naar de nieuwe omgeving al binnen de 10 maanden afronden. Ook wordt er één uniforme zorgwerkplek geïmplementeerd voor alle Alrijne-medewerkers en één wifinetwerk op alle locaties. Dat moet na 3 jaar tijd leiden tot 90% minder manueel inloggen en een significant hogere gebruikerstevredenheid. Daarnaast zal Cegeka de beheerlast reduceren tot 10%, de huidige kosten halveren en het aantal applicaties met 30% verminderen. Tot slot mag de overstap van 4 naar 2 datacenters en van 4 naar één werkplek logischerwijs niet tot prestatieverlies leiden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!